Paluu tulevaisuuteen tekee paluun musikaalina

80-luvun suosikkielokuva kertoi vanhempiensa nuoruuteen päätyvästä amerikkalaispojasta. Uutuusmusikaali on osa viime vuosien trendiä muokata 80- ja 90-lukujen suosikkielokuvia musikaaleiksi.

80-luvun suosituimpiin elokuviin lukeutunut Paluu tulevaisuuteen tekee paluun tulevaisuudessa. Lontoon West Endissä saa ensi vuonna ensi-iltansa Michael J. Foxin tähdittämään elokuvaan pohjautuva uusi musikaali.

Back to the Future -musikaalin ohjaa Jamie Lloyd ja sen musiikista vastaavat Alan Silvestri ja Glen Ballard. Alkuperäisessä elokuvassa kuultiin muun muassa The Power of Love ja Johnny B. Goode.

Vuonna 1985 julkaistussa elokuvassa Foxin esittämä päähenkilö Marty McFly matkusti ajassa, päätyi vuoteen 1955 ja tapasi omat vanhempansa teini-ikäisinä. Suosittu elokuva poiki kaksi jatko-osaa, jotka saivat ensi-iltansa 1989 ja 1990.

Paluu tulevaisuuteen -musikaali on osa viime vuosien trendiä muokata 80- ja 90-lukujen suosikkielokuvia musikaaleiksi. Lavalle ovat aiemmin päätyneet muun muassa Ghost, Flashdance ja Dirty Dancing.