Imatran Urheilijoiden Pellinen laskee Sotshissa 20. helmikuuta

Imatran Urheilijoita edustava ski cross -laskija Jouni Pellinen keskittyy vielä täysin treenaamiseen. Henkinen virittäytyminen olympialaisiin alkaa Sotshissa, jonne urheilija matkustaa 13. helmikuuta Pellinen kertoo, että ski crossin finaaliin tulee olemaan tungosta.

urheilu
Jouni Pellinen.
YLE

Tammikuun lopulla imatralaislähtöinen urheilija Jouni Pellinen treenaa Helsingissä. Sotshiin hän matkustaa helmikuun puolessavälissä ja ski cross on olympialaisten ohjelmassa vuorossa 20. helmikuuta.

- Kisatunnelmaan virittäydytään sitten paikanpäällä, nyt vielä painetaan tiukkaa treeniä.

Ski crossissa neljä laskijaa on radalla samaan aikaan. Radalla on hyppyreitä ja kumpuja. Neljästä urheilijasta aina kaksi jatkaa kilpailua ja näin edetään finaaliin. Jouni Pellinen ei pidä omaa lajiaan kontaktilajina.

Media usein liioittelee kontaktin merkitystä.

Jouni Pellinen

- Media usein liioittelee kontaktin merkitystä. Suksen kuljetustaito ratkaisee voittajan ja liiasta kontaktista voi tulla jopa hylkäys. Nojailu johtuu siitä, että radalla voi tulla välillä ahdasta.

Pellisen lisäksi lajin parissa on paljon muitakin alppihiihtotaustaisia laskijoita.

Pellinen on ski crossin maailmancupissa kahdeksantena. Sotshin olympialaisissa hän lähtee taistelemaan hyvistä sijoituksista.

- Pakka on aika hyvin auki ja monella äijällä on mahdollisuudet neljän parhaan finaaliin.