Rantatunnelin työmaa sulkee katuja - Kauppiin ja Lapinniemeen poikkeusreittejä

Kulku Lapinniemeen ja Kauppiin muuttuu Parantolankadulla tehtävien johtosiirtotöiden vuoksi helmikuun 10. päivästä alkaen. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat kuluvan vuoden lokakuulle saakka.

Kulku Lapinniemeen ja Kauppiin muuttuu Parantolankadulla 10.2. alkaen. Kuva: A-Insinöörit

Työnaikaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat esim. Kaupin sairaalan ja Koukkuniemen yhteyksiin. Lapinniemeen pääsee entiseen tapaan Rauhaniementien risteyssillan kautta, mutta yhteys Parantolankadun kautta on poikki. Tämä vaikuttaa lähinnä idän suunnasta tulevien ajoreitteihin.

Kaupin sairaalaan ei sen sijaan pääse Rauhaniementien risteyssillan kautta. Lännen suunnasta sairaalaan ajetaan Pohjolankadun ja Kalevan puistotien kautta ja idästä tultaessa yhteys sairaalaan toimii Kekkosentien rampin kautta entiseen tapaan.

Tunnelityö vaikuttaa myös linja-autojen reitteihin. Esimerkiksi linjat 2 ja Y2 eivät maanantaista 3. helmikuuta alkaen liikennöi Kaupin sairaalan kautta.

Uusia muutoksia taas maaliskuussa

Maaliskuussa alkaa myös Marjatan ylikulkukäytävän korjaus. Silta on suljettu kannen uusimisen vuoksi noin kuukauden ajan keväällä 2014, mikä muuttaa kevyen liikenteen yhteyksiä Lapinniemestä, Kaupista, Petsamosta ja Käpylästä Kekkosentielle ja sen toiselle puolelle matkan kohteesta riippuen jonkin verran.