Poliisiautoihin uutta väriä – keltaiset heijastimet ärsyttävät

Poliisin ajoneuvojen väritys vaihtuu tulevina vuosina. Muutoksella halutaan parantaa turvallisuutta ja tunnistettavuutta.

Uutta poliisiautoa esitellään messukeskuksessa Helsingissä.
Kaikki eivät ole pitäneet heijastavista kuvioista, koska ne ovat näkyneet tietokoneen ruudulla keltaisena.

Poliisi kokeilee uutta väritystä ajoneuvoissaan. Valittua värimallia testataan erilaisissa valaistus- ja sääoloissa kuluvan vuoden aikana kolmessa poliisiautossa.

Jos väritys osoittautuu hyväksi ja se otetaan käyttöön, poliisin tunnuksellisten ajoneuvojen ilme uudistuu vähitellen 5–7 vuoden kuluessa.

Viime kesäkuussa Poliisihallitus esitteli kolmea Aalto-yliopiston opiskelijoiden luonnoksiin pohjautuvaa mallia. Näistä saadun palautteen perusteella valittiin jatkokehittelyyn malli, jossa on muokattu kirjasintyyppiä ja kevennetty tummia värejä.

Uudessa mallissa on myös erillisiä heijastavia pintoja vihreänkeltaisina kuvioina. Niitä on sekä kannatettu että vastustettu: osa ei ole pitänyt kuvioista, koska huomioväritys on näkynyt tietokoneen ruudulla keltaisena.

Poliisi esittelee uutta ilmettä moottoripyörämessuilla Helsingin Messukeskuksessa viikonloppuna. Ihmeteltävänä on moottoripyöriä ja maija.