Purnun kesässä pohditaan synnyinseutuja

Oriveden Purnun kesänäyttelyyn on kutsuttu neljätoista suomalaista taiteilijaa eri puolilta maata. Heidän lisäkseen näyttelyssä on mukana taiteilijapariskunta Ruotsista ja kaksi taiteilijaa Venäjältä.

kulttuuri
Maarianhaminassa työskentelevän Caroline Pippingin värikäs teoskuva
Maarianhaminassa työskentelevän Caroline Pippingin teos.Purnu

Näyttelyn kuraattorin, kuvanveistäjä Marja Kolun mielestä ihmisille on tärkeää tietää, mistä he ovat kotoisin. Näyttelyllä hän herättää kävijöitä pohtimaan ja etsimään taiteilijoiden tuotannosta vapaasti asioita, joita voi linkittää omaan synnyinseutuun, lapsuuden maisemiin ja kokemuksiin.

Ihmisiä yhdistää syvällinen tietoisuus omista juurista ja kotiseudusta. Ensimmäiset ikävuodet ihmisen elämässä jäävät mieleen erilaisina aistimuistumina. Tavatessamme ja tutustuessamme uuteen ihmiseen kysymme: Mistä tulet? Mistä olet kotoisin?

Näyttelyssä kysymykseen vastataan eri tavoin; joku kertoo pidättyväisemmin, toinen kuvailee tarkemmin ympäristöä, kotipaikkaa, tapahtumia.

– Kaikille meille synnyinpaikka on hyvin henkilökohtainen, pohtii kuraattori Marja Kolu.

– Ihminen on perimänsä ja ympäristönsä summa. Elämänkokemuksen myötä me kaikki muutumme, mutta taustamme näkyy meistä, Kolu jatkaa.

Kaikille meille synnyinpaikka on hyvin henkilökohtainen.

Marja Kolu

Purnussa pääsee savusaunaan pääsylipun hinnalla

Oriveden Purnun Mistä tulet? Where are you from? Varifrån kommer du? -näyttelyyn on kutsuttu neljätoista suomalaista taiteilijaa eri puolilta maata. Heidän lisäkseen näyttelyssä on mukana taiteilijapariskunta Ruotsista ja kaksi taiteilijaa Venäjältä.

Kesän 2014 taiteilijat ovat Jouni Airaksinen, Heli Hoffrén, Kerttu Horila, Tiina Kivinen, Kaija Kontulainen, Tiina Laasonen, Riikka Lenkkeri, Kiba Lumberg, Kirsi Neuvonen, Nelli Palomäki, Caroline Pipping, Riku Riippa, Miina Äkkijyrkkä, Henry Wuorila-Stenberg, Sergei Bratkov ja Peter Johansson/Barbro Westling.

Purnun kesänäyttely on avoinna 15.6.-11.8.2014. Savusauna lämpiää maanantaisin ja on näyttelyvieraiden käytettävissä pääsylipun hinnalla.