Ammuskelua ja räjäytyksiä Bangkokissa ennen vaaleja - video

Ainakin seitsemän ihmistä on loukkaantunut väkivaltaisuuksissa. Thaimaassa pidetään huomenna sunnuntaina ennenaikaiset vaalit.

Ulkomaat
Väkijoukko heittelee esineitä sotilaita kohden.
Useita ihmisiä on loukkaantunut Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa vuorokautta ennen vaalipäivää sattuneissa välikohtauksissa.

Ainakin seitsemän ihmistä on loukkaantunut ammuskelussa ja räjäytyksissä Bangkokissa Thaimaassa. Maassa on määrä järjestää ennenaikaiset vaalit huomenna sunnuntaina, ja hallituksen kannattajien ja vastustajien välit ovat äärimmäisen jännittyneet.

Toimittajat ja turvallisuusjoukot kiirehtivät ottamaan suojaa, kun mies veti kassistaan rynnäkkökiväärin ja alkoi ammuskella Bangkokin pohjoispuolen lähiössä Laksissa. Uutistoimisto AFP:n mukaan välikohtauksessa on loukkaantunut useita henkilöitä. Lisäksi pääkaupunkia on ravisutellut ainakin kaksi räjäytystä.

Ei ole selvillä, ovatko luokkaantuneet hallituksen kannattajia vai vastustajia. Laksi kuuluu pääministeri Yingluck Shinawatran kannattajien tukikohtiin. Hänen vastustajansa saattavat yrittää estää ihmisiä äänestämässä huomisissa vaaleissa. Välikohtaus tapahtui lähellä rakennusta, jossa säilytetään vaalilipukkeita.

Väkivaltaisuuksissa on kuollut kymmenen ihmistä ja loukkaantunut 577 marraskuusta lähtien. Pääministeri Yingluck Shinawatran kannattajat ovat pääosin maaseudulta. Bangkokin keskiluokka, eteläthaimaalaiset ja kuningasmieliset kuuluvat hänen vastustajiinsa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters