Mursin murhaoikeudenkäynti jatkuu Egyptissä

Mursi valittiin Egyptin presidentiksi vapailla vaaleilla sen jälkeen, kun presidentti Hosni Mubarak väistyi kansannousussa reilut kolme vuotta sitten. Armeija syrjäytti hänet heinäkuussa 2013.

Ulkomaat

Murhaoikeudenkäynti entistä presidenttiä Muhammad Mursia vastaan on jatkunut Egyptissä. Mursia syytetään oppositioon kuuluvien mielenosoittajien murhaamiseen yllyttämisestä presidentin palatsin ulkopuolella joulukuussa 2012. Syytettynä on Mursin lisäksi 14 muuta henkilöä.

Valtiollisen sanomalehdi Al-Ahramin mukaan kaikki syytetyt käänsivät selkänsä oikeuden tuomareille ja tekivät nelisormisen Rabaa-tervehdyksen. Se viittaa Mursin puolesta Kairossa elokuussa pidettyyn mielenosoitukseen.

Mursi valittiin Egyptin presidentiksi vapailla vaaleilla sen jälkeen, kun presidentti Hosni Mubarak väistyi kansannousussa reilut kolme vuotta sitten. Mursi kuuluu Muslimiveljeskuntaan. Armeija syrjäytti hänet heinäkuussa 2013.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan ainakin 1 400 ihmistä on kuollut turvallisuusjoukkojen ja Mursin vastustajien välisissä yhteenotoissa heinäkuun 2012 jälkeen.

Lähteet: AFP, AP