1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

J. K. Rowling: Potter-kirjat olisi kannattanut päättää toisin

Rowling sanoo päättäneensä Hermionen ja Ronin avioliitosta liian varhaisessa vaiheessa ja pitäneensä siitä liian sitkeästi kiinni.

kulttuuri
J K Rowling
J K Rowling Lewis Whyld / EPA

Harry Potter -romaanien kirjoittaja J. K. Rowling arvelee, etteivät kirjasarjan päättäneet parisuhderatkaisut kenties olleet parhaat mahdolliset.

Rowling sanoo Worderland-lehdessä ensi perjantaina ilmestyvässä haastattelussa, että Hermione Granger ja Ron Weasley päätyivät pariskunnaksi, koska hän kaavaili niin jo varhaisessa vaiheessa. Harry Potter olisi loppujen lopuksi ollut Hermionelle parempi kumppani, Rowling sanoo.

– Voin suorastaan kuulla, miten jotkut fanit saattavat raivostua, mutta minun on rehellisesti sanottava, että aika on antanut minulle tässä asiassa perspektiiviä. Tein juonivalintani hyvin henkilökohtaisista syistä, en uskottavuussyistä. Murtaako tämä sydämiä? Toivottavasti ei, Rowling vastasi haastattelussa, jonka kysymykset esitti Hermionea Potter-elokuvissa esittänyt Emma Watson.

Watsonia Rowlingin paljastus ei tuntunut järkyttävän, vaan hän oli suorastaan samaa mieltä.

– Uskon, että monet fanitkin ihmettelevät, olisiko Ronista ollut tekemään Hermione onnelliseksi, Watson sanoi.

Ron ja Hermione olisivat tarvinneet liitossaan parisuhdeterapiaa, Rowling lisää haastattelusta julkaistuissa ennakkonäytteissä.

Lähteet: AP, AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi