Costa Rican presidentinvaaleissa mennään toiselle kierrokselle

Vaaliviranomaisten mukaan 38 prosenttia äänioikeutetuista jätti äänensä käyttämättä. Äänestysprosentti oli heikoin kuuteen vuosikymmeneen.

Ulkomaat

Costa Rican presidentinvaalit jäivät ratkeamatta sunnuntaina järjestetyllä ensimmäisellä kierroksella. Kun äänistä on laskettu noin kolme neljäsosaa, vasemmisto-keskustaa edustava Luis Guillermo Solis on yllättäen vaalien johdossa. Hän on saamassa 30,8 prosenttia kannatuksesta.

Hallitsevan oikeistopuolueen PLN:n ehdokas Jonny Arayan kannatus on 29,7 prosenttia, vaikka häntä on pidetty ennakkosuosikkina. Arayan suosiota on ilmeisesti verottanut hänen yhteytensä hallitsevaan presidenttiin Laura Chinchillaan, joka on ollut erittäin epäsuosittu korruptioskandaalien vuoksi.

Vasemmiston Jose Maria Villalta on kerännyt 17,2 prosenttia äänistä. Suoraan valintaan presidentiksi olisi vaadittu 40 prosentin äänisaalis ensimmäisellä kierroksella.

Vaalviranomaisten mukaan 38 prosenttia äänioikeutetuista on jättänyt äänensä käyttämättä. Äänestysprosentti on heikoin kuuteen vuosikymmeneen.

Äänistä on kello kahdeksan aikaan Suomen aikaa laskettu noin puolet.

Lähteet: AFP, Reuters