1. yle.fi
  2. Uutiset

Matvejeff jättää Heinäveden musiikkipäivät

Ville Matvejeff keskittyy muihin musiikin alan töihinsä. Hän toivoo, että Heinäveden musiikkipäiviä ryhtyy järjestämään järeämpi tuotantokoneisto.

kulttuuri
Ville Matvejeff
Yle

Heinäveden musiikkipäivien taiteellinen johtaja vaihtuu. Vuosina 2012 ja 2013 musiikkipäiviä johtanut Ville Matvejeff jättää festivaalin. Hän keskittyy kansainväliseen kapellimestari-säveltäjä-pianistin uraansa. Matvejeff on juuri aloittanut työt Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina.

Seitsemän kertaa järjestetty Heinäveden musiikkipäivät on kasvanut niin budjetiltaan kuin kävijämäärältäänkin. Tapahtuma teki viime kesänä positiivisen tuloksen ja festivaalilla kävi 1 700 ihmistä.

- On ollut suuri ilo olla kehittämässä Heinäveden musiikkipäiviä nämä kaksi vuotta ja nähdä, miten festivaali on löytänyt uutta yleisöä ja saavuttanut laajemman kansallisen tietoisuuden, Matvejeff sanoo.

Musiikkipäivät tarvitsee tuotantokoneiston, joka pystyy huolehtimaan ympärivuotisesti rahoituksen hankkimisesta.

Ville Matvejeff

Matvejeffin mukaan festivaalia ei ole enää mahdollista kasvattaa nykytilanteesta ilman laajempaa rahoituspohjaa ja ammattimaisesti festivaalia pyörittävää tuotantohenkilökuntaa.

- Musiikkipäivät tarvitsee tuotantokoneiston, joka pystyy huolehtimaan ympärivuotisesti rahoituksen hankkimisesta sekä tuotannon käytännön toteuttamisesta, Matvejeff toteaa.

Lue seuraavaksi