Kreikassa voimakas maanjäristys

Kefalonian saarta koetteli samansuuruinen maanjäristys 26. tammikuuta. Sen jäljiltä sadat ihmiset ovat väliaikaisessa majoituksessa sukulaisten luona ja saarelle lähetetyissä laivoissa.

Länsi-Kreikkaa on ravisutellut voimakas maanjäristys maanantaiaamuna. Järistyksen voimakkuudeksi on mitattu 5,7–6,1 Richterin asteikolla. Maa on järissyt kohtuullisen matalalla, noin 14 kilometrin syvyydessä.

Maanjäristyksen keskus on reilut 100 kilometriä Patraksen kaupungista länteen lähellä Kefalonian saarta. Se sijaitsee vain 12 kilometrin päässä saaren toiseksi suurimmasta kaupungista Lixourista. Kefalonian pormestarin mukaan Lixourin satama on vaurioitunut pahoin. Lisäksi järistys on katkonut teitä ja sähkölinjoja.

Järistys ei aiheuttanut suuria henkilövahinkoja. 16 ihmistä on hoidettu sairaalassa lievien vammojen vuoksi. Vammat olivat aiheutuneet lähinnä putoavista esineistä. Maa järisi vähän viiden jälkeen aamulla Suomen aikaa.

Saarta koetteli samansuuruinen maanjäristys 26. tammikuuta. Sen jäljiltä sadat ihmiset ovat väliaikaisessa majoituksessa sukulaisten luona ja saarelle lähetetyissä laivoissa. Lisäksi koulut ovat olleet suljettuna.