1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Philip Seymour Hoffmanin kuolinsyytä selvitetään – syynä todennäköisesti heroiinin yliannostus

Näyttelijän ruumis siirrettiin sunnuntaina salamavalojen räiskeessä kuolemansyyntutkijan haltuun.

Ihmiset ottivat kuvia Philip Seymour Hoffmanin kuolinpaikan ulkopuolelle tuoduista kukista ja kynttilöistä New Yorkissa 2. helmikuuta. Kuva: Gary He / EPA

Yhdysvalloissa surraan äkillisesti kuollutta Oscar-palkittua näyttelijää Philip Seymour Hoffmania. Alustavat tiedot kertovat 46-vuotiaan näyttelijän menehtyneen huumeiden yliannostukseen.

Jos tieto vahvistetaan tänään maanantaina tehtävässä ruumiinavauksessa, Hoffman liittyy pitkään ketjuun Hollywood-tähtiä, joista päihdeongelma on vienyt voiton. Näyttelijä itse oli avoin riippuvuudestaan.

Philip Seymour Hoffmanin ruumis siirrettiin sunnuntaina salamavalojen räiskeessä tämän New Yorkin asunnosta kuolemansyyntutkijan haltuun.

Kuolemasta vuotaneet alustavat tiedot kertovat, että Hoffman löydettiin sunnuntaina asuntonsa kylpyhuoneesta ja tämän ympärillä oli selviä merkkejä heroiinin käytöstä. Avovaimo ja kolme lasta eivät olleet paikalla.

Näyttelijäkollegat olivat kuolinviestin saavuttua järkyttyneitä.

– Vetää sanattomaksi ja sydän on kuin murtunut, kommentoi näyttelijä Kevin Bacon.

Philip Seymour Hoffmania on kutsuttu näyttelijöiden näyttelijäksi, poissa Hollywoodin glamourista pysytteleväksi tositaiteilijaksi. Hoffman näytteli yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana useissa nimekkäissä elokuvissa. Hän oli neljästi Oscar-ehdokkaana ja voitti päärooli-Oscarin vuonna 2006 nimiroolista elokuvassa Capote.

– Tämä on valtava menetys, sillä hän oli yksi sukupolvensa hienoimmista näyttelijöistä. Ei ollut mitään, mihin hän ei olisi pystynyt. Roolien kaari kulki komediasta tragediaan, teatterinäyttämöltä isojen budjettien elokuviin, luonnehtii elokuvakriitikko Leonard Maltin.

Hoffman nähtiin vielä toissaviikolla vaihtoehtoelokuvajuhlilla Sundancessa mainostamassa uutta elokuvaansa A Most Wanted Man.

– Tunsin rooliin yhteyttä, sillä henkilön yksinäisyyteen oli helppo samaistua. Roolihahmoni on yksinäinen, kunnianhimoinen ja anteeksipyytelemätön kaveri, Hoffman kertoi viimeisestä roolityöstään.