1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kitee

Kiteen kirkkoherraksi Ilmo Kurkola

Pitkään seurakunnassa työskennellyt Kurkola valittiin kirkkoherraksi selvällä äänten enemmistöllä. Kurkola perheineen tunnetaan musikaalisina ihmisinä, mutta kirkkoherralla on myös yllättävä valokuvausharrastus.

Kitee
Kiteen kirkko pakkaspäivänä.
Kiteen kivikirkko on rakennettu vuonna 1890.Heikki Haapalainen / Yle

Kiteen evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Ilmo Kurkola. Hän sai sunnuntaina toimitetussa vaalissa yli kaksi kolmasosaa annetuista vajaasta 1 200 äänestä. 58-vuotias Kurkola on työskennellyt pappina Kiteellä vuodesta 1987. Viimeisen vuoden hän on ollut kirkkoherran viransijainen.

- Saan nyt ottaa vastaan uuden haasteen. Voin työkokemusta tästä seurakunnasta hyödyntää. Koen saaneeni tämän vaalin kautta aika vahvan valtakirjan tähän kirkkoherran työhön, Kurkola kertoo.

Kiteen ja entisen Kesälahden kunnat kattavaan seurakuntaan kuuluu noin 9 500 ihmistä. Seurakuntaa Kurkola luonnehtii vireäksi.

- Meillä on vapaaehtoisia ryhmiä ja ihmiset osallistuvat tilaisuuksiin kiitettävästi. Talous on keskimääräinen, ei huono mutta ei hyväkään. Olemme tehneet alijäämäistä budjettia, mutta rahastoja on. Pystymme tasapainottamaan taloutta. On mietittävä esimerkiksi kiinteistöjen myyntiä, mutta henkilöstöstä pidetään kiinni, Kurkola luonnehtii.

Ihmiset osallistuvat tilaisuuksiin kiitettävästi.

Ilmo Kurkola

Kurkola ja hänen perheensä ovat musikaalisia ihmisiä. Kurkolan tytär tunnetaan television Idols-kisasta ja Ilmo Kurkola itse viihtyy klassista musiikkia kuunnellen. Lisäksi hän on kiinnostunut rautetieperinteestä ja sen valokuvaamisesta.

- On kiva vapaapäivinä nollata ajatuksia ja mennä radanvarteen tai varikolle valokuvaamaan, Kurkola kertoo vapaa-ajastaan.

Lue seuraavaksi