1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Softenginelle puuhataan kansanjuhlaa Seinäjoelle

Seinäjoella puuhataan lauantaiksi kansanjuhlaa, jossa juhlitaan Softenginen voittoa Uuden musiikin kilpailussa. Bändi nousee lavalle puoliltapäivin järjestettävässä juhlassa. Tapahtumaa suunnitellaan alkuviikosta bändin taustavoimien ja kaupungin yhteistyönä.

Softengine-yhtye. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Softenginen voitto Uuden musiikin kilpailussa huomioidaan Seinäjoella  lauantaina järjestettävällä kansanjuhlalla. Tuore Euroviisuedustaja nousee Torikeskuksessa kello 12 järjestettävässä juhlassa myös itse lavalle.

Juhlaa suunnitellaan alkuviikon aikana bändin taustavoimien ja kaupungin yhteistyönä, kertoo basisti Eero Keskisen isä Jyrki Keskinen.

Nyt on mahdollisuus tehdä musiikkia

Jyrki Keskinen pitää jo Euroviisuedustusta ja kilpailun poikimaa levytyssopimusta isona askeleena nuoren bändin uralla. Hänen mielestään nyt on olemassa hyvä pohja pyrkiä eteenpäin.

- Unelmasta tuli totta, kiitos levy-yhtiön ja Yleisradion. Nyt on pääasia, että saa musiikkia tehdä ja harrastaa, asettelee sanansa itsekin musikkiuran Rehupiiklesissä tehnyt Jyrki Keskinen.

Näkyvyyttä Softengine sai UMK:n voiton myötä kerralla rutkasti. Haastatteluissa nuorista muusikoista on välittynyt kuva nöyrästi työtään tekevistä, ehkä hieman ujoistakin miehistä. Jyrki Keskinen arvoi vaikutelman ujoudesta syntyvän siitä, että pojat haluaisivat mediapyörityksen keskelläkin keskittyä olennaiseen eli musiikkiin.

- Kuitenkin pojat kaikkein eniten haluaisivat puhua musiikista. Ehkä osittain siksi vastaukset ovatkin sellaisia ujojen poikien vastauksia, myhäilee Jyrki Keskinen.

Euroviisut myös yleisön show

Jyrki Keskinen oli myös itse lauantaina paikalla UMK:n loppukilpailussa huutamassa ääntään käheäksi. Tunnelma UMK:n loppukilpailussa oli hyvä ja euroviisumainen. Hänen mielestään koko viisutouhussa yleisöllä on tärkeä rooli.

- Euroviisut on osittain yleisönkin showta plakaatein ja huudoin, kertoo Jyrki Keskinen.

Artikkelia muutettu 3.2. kello 11:40. Leipätekstin ensimmäisestä kappaleesta muutettu juhlan varmistuttua "huomioidaan Seinäjoella näillä näkymin kansanjuhlalla" muotoon "lauantaina järjestettävällä kansanjuhlalla". Liäksi lisätty juhlan kellonaika ja paikka sekä ingressiin teksti  "Bändi  nousee lavalle puoliltapäivin järjestettävässä juhlassa."