1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Jari Lindström perussuomalaisten ryhmänjohtajaksi

Lindström peittosi äänestyksessä aiemman ryhmänjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin.

Kansanedustaja Jari Lindström (kesk.) valittiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, Helsingissä, 3. helmikuuta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Lohela ja Kaj Turunen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kansanedustaja Jari Lindstöm on valittu perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Lindström voitti äänestyksessä aiemman ryhmänjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin äänin 20-13.

Lindström on kouvolalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän on aiemmin ollut eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei evästänyt joukkojaan ryhmänjohtajaäänestykseen. Hän ei myöskään ollut äänestyksessä paikalla, koska osallistuu tällä viikolla Yhdysvalloissa presidentti Barack Obaman rukousaamiaiselle. Vielä viime vuoden vaalissa Soini tuki avoimesti Ruohonen-Lerneriä tehtävään.

Lindström itse analysoi, että hänen valintansa taustalla oli muutoshalu sekä halu lisätä erityisesti ketteryyttä eduskuntaryhmän työhön ja toimintatapoihin.

- Koettiin, että minulla voisi olla annettavaa tämän ryhmän työn kehittämisessä, hän sanoi valintansa jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Lindströmin mielestä puheenjohtajanvaihdoksessa oli kysymys sekä henkilön että myös linjan vaihtamisesta.

Ryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustajat Maria Lohela ja Kaj Turunen. Turkulainen Lohela valittiin tehtävään yksimielisesti. Savonlinnalainen Turunen voitti vaalin toisella kierroksella Kimmo Kivelän äänin 19-14.