Dragstma: Ojala tekee hyökkäyksistämme vaarallisempia

Mika Ojala vahvistaa FC Interiä tulevalla kaudella. Seura julkisti Ojalan yksivuotisen sopimuksen maanantaina. Päävalmentaja pitää Ojalaa tärkeänä seuran mitalitoiveiden kannalta.

Mika Ojala edusti Suomea Virossa jalkapallomaaottelussa kesällä 2012. Kuva: Yle / Minna Rosvall

Kahdeksassa miesten maaottelussa Suomea edustanut Mika Ojala pukee jälleen tulevalla kaudella FC Interin sinimustan paidan päälleen. Inter ja Ojala ovat solmineet kauden 2014 kattavan pelaajasopimuksen. Ojala palaa Interiin Ruotsin Allsvenskan-joukkue BK Häckenistä.

25-vuotias Ojala on ollut suuressa roolissa Interin menestysvuosina. Ojala pelasi seurassa mestaruusvuonna 2008 ja hopeavuosina 2011 ja 2012 hän on voittanut Veikkausliigan tehotilaston ja hänet on valittu liigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Dragtsma kehuu Ojalan hyökkäysvoimaa

Interin päävalmentaja Job Dragtsma pitää Ojalan hankintaa erittäin tärkeänä ajatellen seuran mahdollisuuksia nousta takaisin mitalikamppailuun. Kahden edellisen Inter-kautensa aikana Ojala iski yhteensä 28 liigamaalia. Valmentaja uskoo, että Ojala tekee jälleen maaleja ja antaa maalisyöttöjä.

- On tilastollinen tosiasia, että Mika tekee hyökkäyksistämme vaarallisempia. Viime vuonna pelasimme paljon tasaisia pelejä, joita emme pystyneet ratkaisemaan, Dragtsma toteaa.

Ojala debytoi Interin liigajoukkueessa jo 17-vuotiaana kaudella 2006. Dragtsma arvelee, että Ruotsissa vietetty vuosi teki hyvää laitahyökkääjänä pelaavalle Ojalalle.

On tilastollinen tosiasia, että Mika tekee hyökkäyksistämme vaarallisempia.

Job Dragtsma

- Vuosi Ruotsissa teki Mikasta kypsemmän ja samalla se avasi hänen silmiään. Pidän kovasti hänen kanssaan työskentelystä, sillä hän sopii erinomaisesti tapaamme pelata. Uskon sen olevan tärkeää myös hänelle, hollantilaisvalmentaja kertoo.

Lisää vahvistuksia tulossa?

Ojala on jo toinen talven aikana Interiin palannut pelaaja HJK:sta siirtyneen Mathias Lindströmin ohella. Dragtsman mukaan joukkueeseen etsitään vielä lisää vahvistuksia.

- Pidämme edelleen silmämme auki pelaajamarkkinoilla, mutta emme etsi ringinleventäjiä vaan nimenomaan vahvistuksia. Jokaisen ulkopuolelta tulevan pelaajan täytyy tuoda joukkueeseen jotain sellaista, mitä meillä ei ole omasta takaa tarjolla, Dragtsma painottaa.