Ylistaron murhan syytetyille kahdeksan muutakin syytettä

Kahdelle pohjalaismiehelle on luettu tänään syytteet murhasta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä pitää Ylistarossa syyskuussa tehtyä henkirikosta harkittuna ja raakana murhana, puolustus korkeintaan tappona. Miehet saivat tänään kahdeksan muutakin syytettä erilaisista rikoksista.

Kotimaa
Oikeudenkäynti.
Yle

Ylistarossa viime syyskuussa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely on alkanut Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Kahdelle miehelle on luettu syytteet murhasta ja toiselle myös murhaan yllytyksestä.

Miehet saivat syytteet myös useista muista rikoksista, kuten törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta, väärästä ilmiannosta ja laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä vaatii teoista miehille elinkautista rangaistusta.

Murhasyytteen miehet ovat kiistäneet ja puolustus pitää tekoa törkeänä pahoinpitelynä tai vaihtoehtoisesti surmana tai tappona. Oikeus on myös päättänyt aamulla, että osa todistelusta käsitellään suljetuin ovin. Asiasta kertoi paikalta oikeussalista tviittaava Ilkka-lehti.

Uhri 19-vuotias nuori mies löytyi kuoliaaksi pahoinpideltynä metsäautotien ojasta Ylistarosta viime syyskuussa. Syyttäjän mukaan surmatyötä oli suunniteltu etukäteen ja yritettykin aiemmin. Surmatyö tehtiin erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Osa uhrin vammoista on aiheutettu kuoleman jälkeen.

Tapauksen käsittelylle on varattu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kaksi päivää.