1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaisten myyräkohun keskipiste: Enhän ole edes myyrän näköinen

Myyräkohun keskipisteeksi joutunut kansanedustajakaksikko torjuu syytökset vehkeilystä. Molemmat kuitenkin myöntävät toivoneensa ryhmän puheenjohtajan vaihtumista.

Perussuomalaisten kansanedustajat Reijo Tossavainen (vas.) ja Kaj Turunen. Kuva: Yle

Ryhmän varapuheenjohtajaksi äänestetty Kaj Turunen (ps.) oli toinen syrjäytetyn Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps.) tulilinjalle joutuneista. Turunen on myyräsyytöksestä äimän käkenä.

- Ainakaan ulkoisesti minulla ei ole mitään yhteneväisyyttä myyrän kanssa, Turunen yritti keventää.

Turunen kampesi Ruohonen-Lerneriä paikaltaan jo viime vuonna. Hän joutui kuitenkin vetäytymään kilvasta sen jälkeen kun puheenjohtaja Timo Soini (ps.) asettui näkyvästi tukemaan Ruohonen-Lerneriä.

- Kyllä vaalituloksen jälkeen hävinnyttä aina jurppii. Tunninkin kun jaksaa olla ja funtsia, lausunnot eivät ole niin kärkeviä, Turunen opastaa.

Turunen piti myyräpuheita "aika pahoina" ja palasi asiaan vielä myöhemmin Twitterissä.

- Myyräksi ei ole sanottu kuin kerran Pohjanmaalla. Rinta-Joupilla kysyttiin, "haluuksää ton Eskortin myyrä",  Turunen kirjoitti.

Myös kansanedustaja Reijo Tossavainen myöntää käyneensä keskusteluja ryhmän johtamistavasta, mutta kiistää maan kaivamisen puheenjohtajan alta.

- Tarvitaan uutta ilmettä. Politiikassa ei menesty, jos vain sumputtaa oman maalin edessä. Pitää myös pystyä rakentamaan peliä, Tossavainen kuvailee syytä Ruohonen-Lernerin lähtölaskentaan jalkapallotermein.

Ryhmän johtoon noussut Jari Lindström (ps.) oli myyräjupakasta silminnähden vaivautunut. Hän joutui vastamaan asiaa koskeviin kysymyksiin valintansa jälkeisessä tiedotustilaisuudessa juuri kun oli ehtinyt hehkuttaa ryhmän mahtavaa henkeä ja yksituumaisuutta.

- En halua kommentoida. Laitetaan nyt pettymyksen piikkiin. Inhimillistä että harmittaa, Lindström kiemurteli.