1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jolla putosi puhelinten myyntikärjestä

Suomalainen Jolla putosi DNA:n myydyimpien puhelinten listalta tammikuussa. Jollan mukaan vielä kehitysvaiheessa oleva puhelin lanseerataan laajemmalle yleisölle lähikuukausina.

Talous

Applen iPhone S5 oli tammikuussa suosituin puhelin sekä DNA:n, Soneran että Elisan asiakkaiden keskuudessa. Yritykset julkaisivat tammikuun 10 myydyimmän puhelimen listansa maanantaina. Suomalainen Jolla sen sijaan putosi puhelinta yksinoikeudella myyvän DNA:n kärjestä kokonaan. Vielä joulukuussa Jolla oli listalla viidentenä.

– Meillä oli joulukuussa iso kampanja yhdessä DNA:n kanssa ja se näkyi meidän myyntiluvuissa, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio kommentoi.

Yritys ei paljasta vuoden lopussa markkinoille tulleen tuotteen tarkkoja myyntilukuja. Saarnio muistuttaa puhelimen olevan vielä kehitysvaiheessa.

– Puhelin on tällä hetkellä saanut erittäin hyvän vastaanoton edelläkävijäasiakkaiden parissa, mutta tuote vaatii vielä viimeistelyä, jotta se olisi koko kansan tuote. Siihen päästään muutaman kuukauden sisällä, Saarnio lupailee.

Entisten nokialaisten perustama Jolla pyrkii haastamaan älypuhelinmarkkinoiden jätit omalla Sailfish-käyttöjärjestelmällään. Yritys lataa suurimmat odotukset nimenomaan ohjelmiston myyntiin, ei valmiisiin puhelimiin.

– Meidän on tarkoitus tarjota sitä [käyttöjärjestelmää] myös muille, erittäinkin isoille alan toimijoille, Antti Saarnio sanoo.