Petomatkailu jatkuu Metsähallituksen mailla Kainuussa

Metsähallitus ja neljä kainuulaista petokuvausyrittäjää ovat jatkaneet yhteistyösopimuksiaan Kainuussa. Yritykset voivat nyt kehittää toimintaansa kauas tulevaisuuteen.

Kotimaa
Kaksi karhua seisovat vastakkain metsän reunalla.
Kaisu Jansson / Yle

Metsähallitus on tehnyt yhteistyösopimukset Martinselkosen Matkailun, Wild Brown Bear Oy:n, Boreal Wildlife Centre Oy:n ja Wildlife Safaris Finland Oy:n kanssa.

Metsähallitus on itärajalla suuri maanomistaja Kainuussa. Pitkäaikaiset sopimukset mahdollistavat yritysten toiminnan kehittämisen, sanoo Kuikan kämpän isäntä Lassi Rautiainen.

– Pitkäaikaiset vuokrasopimukset valavat uskoa tulevaisuuteen. Ulkomaiset asiakkaat varaavat matkoja 1 – 2 vuotta etukäteen. Wildlife-matkailu houkuttelee Suomeen noin 6 000 matkailijaa, joista yli puolet tulee Kainuuseen. Luvussa on mukana myös lintumatkailu, Rautiainen summaa.

– Petokuvaus sopii hyvin Metsähallituksen monikäyttömetsiin, missä on mahdollista sovittaa yhteen erilaisia toimintoja. Luonnonsuojelualueille kuvauskojuja ei voida sijoittaa, kertoo Metsähallituksen Pohjanmaa-Kainuun aluejohtaja Arto Tolonen.

Suomussalmella sopimusalue on poronhoitoalueella, mutta toiminnasta on sovittu Paliskuntain yhdistyksen kanssa. Sopimusten valmistelussa on kuultu myös Kainuun rajavartiostoa.