Porin päätöksentekijöiltä yllätyskommentti: "Rauma on aina ollut Porin ystävyyskaupunki"

Porin johtavat poliitikot ovat laittaneet oman puumerkkinsä keskusteluun Porin ja Rauman ystävyyskaupunkiesityksestä. Kahden murretaiturin tekemä esitys sai Raumalta tyrmäyksen.

kulttuuri
Rauman vanhakaupunki.
Eetu Laaksonen / Yle

Porin kaupunginhallitus katsoo, että Rauma on aina ollut ja tulee aina olemaan Porin ystävyyskaupunki. Näin Pori vastaa esitykseen, että Porista pitäisi tehdä Rauman virallinen ystävyyskaupunki.

Asia nousi esille noin vuosi sitten, kun kaksi murretaituria, Elina Wallin ja Heli Laaksonen, jättivät Porille ja Raumalle esityksen ystävyyskaupungeiksi alkamisesta.

Rauman kaupunginhallitus tyrmäsi idean toteamalla, että Raumalla ei ole tällä hetkellä syytä lähteä etsimään uusia ystävyyskaupunkeja. Porin kaupunginhallitus katsoo, että virallisen ystävyyskaupunkisopimuksen solmimisella ei saavutettaisi mitään erityistä lisää nykyiseen yhteistyöhön.

Rauma ja Pori ovat molemmat satakuntalaisia satama- ja teollisuuskaupunkeja, joilla on keskinäisestä "vihanpidosta" pitkä historia. Kyräily ja vinoilu vastaa esimerkiksi tamperelaisten ja turkulaisten ystävällismielistä suhdetta.