Yrittäjä: Suomalaiset hoivapalvelut eivät näy maailmalla

Työ- ja elinkeinoministeriö kokoaa parhaillaan kansainvälistä markkinointimateriaalia suomalaisista hoiva- ja kuntoutuspalveluista. Fysioterapiayrittäjä Maarit Eskola-Heikkisen mielestä suomalaisten näkyvyys maailmalla on vielä heikko.

Kotimaa
Kuntoutusta.

Venäläiset ovat tottuneet hakemaan terveyspalveluita ulkomailta. Suomalaisten onkin pyrittävä samoille markkinoille kuin esimerkiksi Saksa ja Israel.

Suomalaisten palveluiden laatu on pääosin kohdallaan, mutta niiden tarjonta on kilpailijoita näkymättömämpää maailmalla. Tätä mieltä on lappeenrantalainen kuntoutusyrittäjä Maarit Eskola-Heikkinen.

- Hiljattain Arab Health -seminaarissa Dubaissa Suomen osasto oli todella onneton, kun sitä vertaa Ruotsin osastoon, joka näkyi heti. Sitä vain miettii, että onko se rahasta kiinni vai tahdosta kiinni, vai olemmeko me kerta kaikkiaan niin pieni tekijä.

Ensimmäiset asiakkaat Lappeenrantaan tänä vuonna

Maarit Eskola-Heikkinen on yhdessä kahden muun lappeenrantalaisen kuntoutusyrittäjän kanssa ryhtynyt etsimään uutta asiakaskuntaa Venäjältä. Ensimmäisiä kontakteja on jo luotu.

- Uskon, että ensimmäiset asiakkaat saapuvat meille vielä tänä vuonna, yrittäjä uskoo.

Eskola-Heikkinen näkee, että suomalaisten palveluiden markkinoinnissa on jo kiire. Lisäksi tehtävää on vielä myös palvelupaketin sisällössä.

- Meidän pitää ottaa huomioon, että venäläinen asiakas voi haluta palvelua lauantaina iltapäivällä, jolloin meillä on totuttu olemaan jo saunassa.

Enemmän ystävällisyyttä ja hymyä palveluun

Työ- ja elinkeinoministeriössäkin halutaan opastaa suomalaisyrittäjiä entisestään kohentamaan palveluaan.

- Kuva ei ole pelkästään ruusuinen, sillä tiedämme hyvin, että venäläisasiakkaat toivoisivat vieläkin ystävällisempää palvelua, enemmän hymyä ja hyvää venäjän kielen taitoa, sanoo kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho. Hän työstää parhaillaan Finland Care -markkinointipakettia suomalaisista hoiva- ja kuntoutuspalveluista.