Espanjalaista väriä kamariorkesterin konsertissa

Katalonialainen kapellimestari Ernest Martinez-Izquierdo johtaa Lapin kamariorkesteria kolmessa kamarisinfoniakonsertissa Rovaniemellä, Utsjoella ja Inarissa helmikuussa. Konserttien solistina kuullaan oboisti Anni Haapaniemeä.

musiikki
Ernest Martinez-Izquierdo
Ernest Martinez-Izquierdowww.ernestmartinezizquierdo.com

Lapin kamariorkesterin kamarisinfoniakonsertti ’Kevättalvea, musiikissakin’ on kuultavissa torstaina 13.2. Rovaniemellä, perjantaina 14.2. Utsjoella ja lauantaina 15.2. Kakslauttasessa. Konsertit johtaa katalonialainen kapellimestari Ernest Martinez-Izquierdo, ja solistina on oboisti Anni Haapaniemi.

Martinez-Izquierdo on vieraillut aikaisemmin mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Avantissa. Suomen Kansallisoopperassa hän on johtanut Kaija Saariahon Adriana Mater-oopperan.

Anni Haapaniemi on toiminut soolo-oboistina Tampere filharmoniassa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tapiola sinfoniettassa. Haapaniemi on lisäksi jäsenenä Arktinen Hysteria -puhallinkvintetissä, Uusinta-kamariyhtyeessä sekä Ensemble Schratissa. Hän on myös soittanut paljon barokkimusiikkia.

Yksi Nordgren ja kaksi ensiesitystä

Haapaniemi soittaa konsertissa Pehr Henrik Nordgrenin Oboekonserton op.116, jonka hän on myös levyttänyt Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Juha Kankaan kanssa. Nordgrenin syntymästä tuli tammikuussa kuluneeksi 70 vuotta.

Suomen ensiesityksinä konsertissa kuullaan Richard Dünserin kamariorkesterille sovittama Arnold Schönbergin Drei Klavierstücke op.11 ja Friedrich Cerhan Triptychon. Konsertissa kuullaan myös Darius Milhaudin pieni Kamarisinfonia no 3 ’Serenade’ sekä Aaron Coplandin Appalachian Spring.