Ylen uusi uutissovellus oppii tuntemaan käyttäjänsä

Uutisvahti huomioi henkilökohtaiset lukutottumukset ja mukautuu käyttäjän toiveiden perusteella. Sovellus julkaistiin ensimmäisenä Android-alustalle.

Kuva: Yle

Yle Uutiset on julkaissut ensimmäisen mobiilisovelluksensa, Uutisvahdin. Se oppii käyttäjänsä valinnoista: jos esimerkiksi urheilu- tai talousuutiset eivät kiinnosta, niiden näkyvyyttä voi vähentää.

Kuva: Yle

– Yhden koon uutisten aika on ohi. Perinteisen uutistarjonnan rinnalle tulee entistä henkilökohtaisempi palvelu. Tämä on Ylelle tosi iso juttu – ja vasta alkua, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan internet-päällikkö Mika Rahkonen.

Uutisvahti lähettää myös ilmoituksia käyttäjän puhelimeen.

– Uutisia ei tarvitse välttämättä käydä vähän väliä vilkaisemassa, vaan sovelluksen voi asettaa kertomaan ilmoituksilla, kun jotain itseään kiinnostavaa tapahtuu, kertoo pääsuunnittelija Aki Kekäläinen Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan netti- ja mobiilipalvelukehityksestä. 

– Poikkeuksellisten uutistilanteiden lisäksi olen laittanut oman Uutisvahdin kertomaan, kun toimitus julkaisee uusia internetiä tai tiedettä käsitteleviä uutisia. Myös Jari Tervon blogeista tilasin ilmoituksen.

Sovellus esittää uutiset myös tutuissa näkymissä eli tuoreusjärjestyksessä sekä toimituksen valitsemina pääuutisina.

Kuva: Yle

Sovellus tunnistaa laitteen, jotta se tietäisi, mitä suosituksia käyttäjälle näytetään. Sovellus ei tiedä, kuka laitteen käyttäjä on.

Sovellus julkaistiin tänään Android-puhelimille. Lähiaikoina on luvassa iPhone-versio. Windows Phone 8 -versio julkaistaan maaliskuussa.

Uutisvahti-sovelluksen voi ladata Android-laitteeseen Play Storesta (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 4.2. klo 19.00: Juttuun lisätty maininta siitä, että sovellus tunnistaa sitä käyttävän laitteen, mutta ei itse laitteen käyttäjää.