1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Vallan linnakkeen Kasper juontaa Euroviisut

Kööpenhaminassa toukokuussa järjestettävien Euroviisujen juontajakolmikossa ovat kokeneet Nikolaj Koppel ja Lise Rønne sekä näyttelijä Pilou Asbæk, joka on aiemmin ollut kameran edessä aivan muissa rooleissa kuin omana itsenään.

Eurovision laulukilpailujen juontajat on julkistettu. Kolmikon joukossa on Suomessakin tv:stä tuttu näyttelijä Pilou Asbæk, _Vallan linnake _-tv-sarjan lehdistöavustaja Kasper. Kaksi muuta juontajaa ovat pianisti-musiikkitoimittaja Nikolaj Koppel ja tv-juontaja Lise Rønne.

Toukokuussa Tanskassa järjestettävien kisojen päätuottaja Pernille Gaardbo sanoo luottavansa siihen, että kolmikko on kaikkea sitä, mitä maailman suurimman musiikkikilpailun juontajilta vaaditaan: rauhallinen, hyvin ammattimainen ja intoa säteilevä.   

Koppel ja Rønne ovat ammatiltaankin tv-juontajia, mutta näyttelijä Asbæk isännöi tv-ohjelmaa ensimmäistä kertaa. Hän sanoo ottaneensa haasteen epäröimättä vastaan ja uskoo, että kokemuksesta tulee upea, vaikka myöntääkin tehtävän hieman hermostuttavan.

Suomen edustajaksi Tanskan kisoihin valittiin viime viikonloppuna Softengine-yhtye kappaleellaan Something Better.