MTV: Vantaa selvittää kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimet

Vantaan kaupunki vaatii kaupunginhallituksen puheenjohtajaa, kansanedustaja Tapani Mäkistä selvittämään, onko hän suosinut ystäväänsä Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajavalinnassa.

Kotimaa
Tapani Mäkinen
Mikko Stig / Lehtikuva

MTV Uutisten mukaan Vantaan kaupunki vaatii kaupunginhallituksen puheenjohtajaa, kansanedustaja Tapani Mäkistä (kok.) selvittämään, onko hän suosinut ystäväänsä Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajavalinnassa. Samainen ystävä on MTV:n mukaan tehnyt Mäkiselle tuhansien eurojen arvosta ilmaista työtä tämän uuden saunan sähkötöiden yhteydessä.

Mäkinen kiistää syytteet ystävänsä Tommi Valtosen nostamisesta Vantaan Energian hallitukseen, mutta myöntää tämän osallistuneen saunan rakennustöihin.

– Valtonen ja hänen yhtiökumppaninsa ovat ystävinäni olleet auttamassa saunarakennustyömaalla. Tämä on normaalia talkootyötä, Tapani Mäkinen sanoo MTV:ssä.

MTV kertoo, että ystävän yritys on Vantaan kaupungin luottosähköyhtiö, joka tekee kaupungille työtä sadoillatuhansilla euroilla vuosittain. Yritys urakoi myös vantaalaisen halliyhtiön palojärjestelmät tuntityönä. MTV:n mukaan urakkaa ei kilpailutettu, ja se herätti keskustelua halliyhtiön hallituksessa.

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä. Se omistavat Vantaan ja Helsingin kaupungit.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus