Unicef vetoaa Keski-Afrikan lapsien puolesta

Unicefin johtajan Anthony Laken mukaan tilanne väkivallan repimässä Keski-Afrikan tasavallassa uhkaa kärjistyä humanitaariseksi katastrofiksi, ellei maahan saada nopeasti elintarvikeapua

Ulkomaat

YK:n lastenavunjärjestö Unicef vetoaa kansainväliseen yhteisöön Keski-Afrikan tasavallan lapsien auttamiseksi.

Unicefin johtajan Anthony Laken mukaan tilanne väkivallan repimässä maassa uhkaa kärjistyä humanitaariseksi katastrofiksi, ellei maahan saada nopeasti elintarvikeapua. YK:n elintarvikeohjelman mukaan maan pääkaupungissa Banguissa on ruokaa jäljellä enää viikoksi. Tilanteesta kärsivät kaikkein eniten lapset, Lake muistuttaa.

Keski-Afrikan tasavalta ajautui kaaokseen vuosi sitten tehdyn vallankaappauksen jälkeen. Väkivaltaisuudet maan kristittyjen ja muslimien välillä ovat kiihtyneet, ja yksin joulukuun jälkeen miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Väkivallan kohteeksi ovat joutuneet etenkin muslimit.

YK on ilmoittanut tarvitsevansa reilut 500 miljoonaa dollaria Keski-Afrikan siviilien auttamiseksi, mutta tähän mennessä se on saanut avustuksia vasta 60 miljoonan dollarin verran.

Väkivaltaisuudet ovat estäneet avustuskuljetuksien perille pääsyä, ja EU onkin jo päättänyt lähettää maahan sotilaita kuljetuksia turvaamaan. Suomen osuus on vielä auki.

Lähteet: AP