1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaisten Lindström arvostelee hallitusta: Olisi pitänyt tehdä päätöksiä rivakammin

"Nyt tuntuu siltä, että kaikki isot asiat, joita hallitus on päättänyt ajaa, siirretään seuraavalla hallitukselle ja se ei ole oikein", eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Jari Lindström sanoi Ylen aamu-tv:ssä. Hän antoi kuitenkin ristiriitaista tietoa omasta suhtautumisestaan päätösten lykkäämiseen.

Jari Lindström.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Jari Lindström vieraili Ylen aamu-tv:ssä keskiviikkona.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Jari Lindström arvostelee hallitusta päätöksien lykkäämisestä seuraavalle hallitukselle. Toisaalta hän antoi ristiriitaista tietoa omasta suhtautumisestaan aikeisiin lykätä päätöksiä Ylen kahdessa eri haastattelussa keskiviikkoaamuna.

Lindströmiltä kysyttiin Aamu-tv:ssä hänen suhtautumisestaan, mikäli perussuomalaiset olisi seuraavassa hallituksessa ja nykyhallitus siirtäisi osan uusista säästöistä sille.

– Tässä on mielenkiintoista, että hallitus tekee nyt seuraavan hallituksen puolesta tämmöisen linjauksen. Ymmärtääkseni on niin, että seuraava hallitus päättää itse, mitä se tekee. Nyt tuntuu siltä, että kaikki isot asiat, joita hallitus on päättänyt ajaa, siirretään seuraavalla hallitukselle ja se ei ole oikein. Hallituksen olisi pitänyt pystyä tekemään päätöksiä rivakammin ja nyt alkaa olla myöhä, hän vastasi.

Yle Uutisten tietojen mukaan hallitus aikoo jakaa hallitusohjelmansa mukaiset yhteensä kolmen miljardin suuruiset sopeuttamistoimet usealle vuodelle.

Lindström sanoi myöhemmin Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa, että rakenteellisista uudistuksista pitäisi tehdä päätökset nyt. Sen sijaan hän tuki hallituksen aikeita lykätä säästöjä seuraavalle hallituskaudelle.

– Sitten vasta katsotaan leikkaukset ja mahdolliset veronkorotukset. Nyt jos puhutaan kolmen miljardin luokan leikkauksista, se on niin iso mälli, että jos se vietäisiin läpi tällaisessa aikataulussa kuin on uumoiltu, niin se ei voi olla koskematta jokaista. Siksi me suhtaudumme tähän aika kriittisesti ja olemme valmiita siirtämään asiaa eteenpäin.

Lindstömin mukaan asia menee mitä luultavimmin seuraavalla hallituskaudelle.

"Yhtenäinen ryhmä"

Lindströmin mukaan eduskuntaryhmän johtoon pyrkimisen taustalla olivat esille tulleet pyynnöt ja halu päästä opettavaisiin paikkoihin.

Paikkansa menettänyt Pirkko Ruohonen-Lerner arvioi äänestyksen jälkeen joutuneensa niin sanotun myyräntyön kohteeksi. Lindström uskoo, että Ruohonen-Lernerin kommentit juontuvat pettymyksestä.

Lindströmin mukaan perussuomalaiset on yhtenäinen ryhmä.

– Me olemme vain persoonia, meillä on räväkkää keskustelua ryhmäkokouksissa ja aina silloin tällöin ne purskahtelevat julkisuuteen.