Metrolakko sekoitti Lontoon liikenteen

Osalla metrolinjoista liikennöidään poikkeusjärjestelyin, osalla liikenne on täysin keskeytyksissä. Lakko, jolla vastustetaan suunniteltuja säästöjä, kestää kaksi vuorokautta.

Ulkomaat

Metrolakko on sekoittanut Lontoon liikenteen. Suunniteltuja kymmenien miljoonien eurojen säästöjä vastustavat metrotyöntekijät aloittivat kaksi vuorokautta kestävän lakon tiistaina iltayhdeksältä.

Miljoonat matkustajat joutuvat etsimään vaihtoehtoisen kulkureitin, sillä lakon vuoksi useat metroasemat kiinni ja osalla metrolinjoista liikenne on kokonaan keskeytyksissä. Osalla linjoista on poikkeusliikenne, joka merkitsee pidempiä vuorovälejä, lyhennettyjä reittejä ja ohitettavia asemia. Lontoon liikennelaitos on tuonut kaduille metroliikennettä korvaavia busseja.

Lakko vaikeuttaa merkittävästi myös Heathrow'n lentoaseman ja Lontoon keskustan välistä liikennettä. 1 - 3 -terminaaleihin vievällä metrolinjalla liikennöidään poikkeusjärjestelyin, mutta lentoaseman internetsivuilla kehotetaan käyttämään junia tai takseja.

Lontoon pormestari Boris Johnson on tuominnut lakon järjettömäksi ja pääministeri David Cameron nimitti lakkoa Twitter-viestissään häpeälliseksi.

Työtaistelun taustalla on liikennelaitoksen päätös sulkea metron lipputoimistot ja vähentää satoja työpaikkoja. Liikennelaitoksen mukaan matkustajat käyttävät nykyisin automaatteja ja vain kolme prosenttia matkustajista ostaa enää lippunsa lipunmyyntipisteistä. Irtisanomisten ja sulkemisten arvioidaan tuovan 50 miljoonan punnan eli noin 60 miljoonan euron vuosisäästöt.

Seuraava kahden vuorokauden lakko uhkaa Lontoon metroa jo ensi tiistaina.