Matkustajakone joutui palaamaan kentälle – syyksi epäillään ohjausjärjestelmään joutunutta muovia

Helsinkiin lähdössä ollut matkustajakone joutui keskiviikkoaamuna palaamaan kentälle Joensuussa. Koneessa mukana olleen matkustajan mukaan kentälle paluun syynä oli ohjausjärjestelmään joutunut teipin pala.

Kotimaa
Joensuun lentoasema
Arkistokuva Joensuun lentoasemalta.Heikki Haapalainen / Yle

Joensuun lentoasemalla varauduttiin keskiviikkoaamuna suuronnettomuuteen kun Helsinkiin lähdössä olllut matkustajakone joutui palaamaan lentokentälle.

ATR-72 -potkurikoneessa oli 47 matkustajaa. Pelastuslaitos hälytti paikalle lähes 20 yksikköä. Kaikkia yksiköitä ei kentällä kuitenkaan tarvittu, sillä kone laskeutui turvallisesti.

koneen ohjausjärjestelmään on pudonnut teipinpalanen

lentokoneen henkilökunta

Teipinpala ohjausjärjestelmässä

Koneessa mukana olleen matkustajan, joensuulaisen pankinjohtajan Kari Tikan mukaan mukaan kentälle paluun syynä oli ohjausjärjestelmään joutunut teipinpala. Tikan mukaan koneessa alkoi tuntua ylimääräistä värinää melko pian nousun jälkeen:

- Koneessa tuntui melko voimakasta tärinää lyhyen aikaa ja kone myös kallistui oikealle nopeasti. Kone kuitenkin oikeni nopeasti, kierrokset laskivat ja kone muuttui vaakalentoon. Sitten kapteeni ilmoitti, että "huomasitte varmaan äskeisen tärinän, sen vuoksi kone kääntyy takaisin Joensuuhun".

Joensuulainen pankinjohtaja Kari Tikka.
Yle / Tapio Laakkonen

- Kyllähän se veti matkustajat hiljaiseksi. Lasku Joensuun kentälle sujui kuitenkin aivan normaalisti. Laskun jälkeen matkustajat istuivat paikallaan ja sitten koneen henkilökunnan edustaja kertoi, että "koneen ohjausjärjestelmään on pudonnut teipinpalanen, joka on aiheuttanut tämän tärinän. Sen vuoksi tekninen henkilökunta saapuu korjaamaan konetta".

Osa matkustajista jäi Joensuun lentokentälle odottamaan seuraavaa klo 11.00 jälkeen lähtevää konetta, osa päivämatkalaisista luovutti ja siirsi Helsinginmatkan seuraavaan kertaan.