1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi jatkaa Tampereen Kaukajärven palojen tutkintaa

Poliisi pyytää edelleen lisää havaintoja kolmesta eri tulipalosta viime viikonlopulta. Vielä on epäselvää, onko tekojen takana sama tai samat tekijät.

Kuva: Marjut Suomi / Yle

Sisä-Suomen poliisi jatkaa Tampereen Kaukajärvellä viime viikonloppuna sytytettyjen palojen tutkintaa.

Lauantaina helmikuun 1. sytytettiin Muinaishaudankatu 3 B kerrostalon alatasanteella oleva sohva. Pelastuslaitos sai paikalle tullessaan palon nopeasti sammutettua mutta runsaan savunmuodostuksen ja kuumuuden takia B-rapun asukkaat jouduttiin evakuoimaan.

Hälytys tästä palosta tehtiin hätäkeskukseen klo 16.18. Poliisi tutkii tätä asiaa tuhotyönä.

Sunnuntaina helmikuun 2. sytytettiin Muinaishaudankatu 1 A ja 3 A kerrostalojen alatasanteella olevat ilmoitustaulut palamaan. Pelastuslaitos suoritti sammutuksen ja näissä paloissa vauriot jäivät vähäisiksi.

Hälytys tästä palosta tehtiin hätäkeskukseen klo 15.49. Näitä paloja tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Vapaa-aikakeskuksessakin yritettiin saada tulipalo alulle

Poliisin tietoon on lisäksi tullut, että lauantaina ennen klo 16 Kaukajärven vapaa-aikakeskuksessa, Käätykatu 8:ssa, pääaulan miesten wc-tiloissa on poltettu mitä ilmeisemmin paperia. Se oli sammunut itsestään. Tatä paloa tutkitaan vahingontekona.

Poliisi selvittää, onko edellä mainittujen palojen takana sama tai samat tekijät.

Poliisi on saanut jonkin verran ihmisiltä havaintotietoja ja niiden tarkistaminen on vielä kesken. Poliisi pyytää edelleen kaikkien Kaukajärven paloihin liittyviä havaintoja puhelinnumeroon 050-3998024 tai sähköpostiin: pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)