Vuoden Reino onkin yllättäen perustamassa seuraa Paavoille

Jyri Lindblomin otattama vauhdikas kuva itsestään kiitämässä läskibasso kainalossa Paavot-jalkineet jalassa sulatti nettikansan sydämet ja mies nimettiin Vuoden Reinoksi. Hieman yllättäen Vuoden Reino ei tunnustaudu rokkikansan ja trendikkäiden nuorten hypettämien Reinojen käyttäjäksi.

ilmiöt
Jyri Lindblom kantaa läskibassoa ja kulkee tossuilla kevättalven maisemissa
Voittoisa kuva. Jyri Lindblom kulkee Paavot jalassa vaikka kantaakin titteliä Vuoden Reino.Jaana Lamberg

Jyri Lindblom ei ole Reino-mies, vaikka hänet Vuoden Reinoksi nimitettiinkin. Lindblomilla on huonohkot muistot Reinojen liukkaista pohjista, joilla hän kaatui vuosia sitten rientäessään isänsä puusepänverstaaseen.

Janakkalan Turengissa asuva Lindblom otti osaa Reino & Aino Kotikenkä Oy:n Reinokaupan julkistamaan kisaan, jossa etsittiin Vuoden Reinoa. Jyri laittoi sivustolle kuvan, jossa hän pelimanni-ihmisenä viilettää Reinojen sijaan Paavot jalassa läskibasson kanssa.

Peukkuja sateli ja Reinokaupan henkilökunta nimitti miehen Vuoden Reinoksi. Palkinnoksi tuli 11 kappaletta Pelimanni-teksteillä varustettuja Reinoja. Niitä voivat käyttää Lindblomin musikanttitoverit eli Vanajaveden Pelimannit.

Reinojen sijaan Riihimäellä kierrätyskeskuksessa työskentelevä Lindblom suosii Paavoja. Se ei kuulemma valmistajaa haittaa, kun molemmat jalkineet tulevat samasta pajasta. Paavojen kapeamman kengänsuun, vetoketjun ja pitävämmän pohjan ansiosta mies kulkee Paavoilla kesät ja talvet, vaikka pakkasta olisi kuinka. Sukkia lisätään tarpeen mukaan.

Keväällä aprillipäivän yöllä klo 23.59 Jyri aikoo perustaa Paavo-seuran. Mukaan pääsevät kuulemma he, jotka tulevat mukaan omien juomiensa kanssa Turengin vesitorninmäelle.