1. yle.fi
  2. Uutiset

Putket hajosivat yhtä aikaa pitkin Helsinkiä

HSY:n vesihuollosta vastaavilla on pitänyt kiirettä keskiviikkona; kaupungissa sattui kuusi pahaa putkirikkoa lähes samaan aikaan. Vedet ovat poikki monin paikoin pitkälle iltaan, vaikka korjausurakoihin on rekrytoitu lisäväkeä muista hommista ja kalustoa haalittu alihankkijoita myöten.

Kotimaan uutiset
Sakkaa vesiputkistossa
Tommi Parkkinen / Yle

Kolmen aikaan iltapäivällä kaikkiaan 420 taloutta oli illman vettä Kalliossa, Puistolassa, Etelä-Haagassa, Myllypurossa, Kannelmäessä ja Espoon Otaniemessä. HSY on järjestänyt tilapäiset vedenjakelupisteet Puistolaan Suuntimotien ja Puistolanraitin risteykseen sekä Etelä-Haagaan Kylätie 3:n koulun kohdalle.

Yksikön päällikkö Sami Sillstén harmittelee huonoa tuuria. Näin monen yhtä aikaisen putkirikon osuminen päälle on poikkeuksellista. Sattumaa kummemmasta ei kuitenkaan ole kyse.

- Meidän järjestelmästämme ei ole löytynyt mitään merkkejä siitä, että veden tuotannossa tai paineessa olisi mitään hälyyttävää tai poikkeuksellista. Selitys voi olla sään muuttuminen tai vain huono tuuri.

Sillsténin mukaan vesikatko kestää yleensä keskimäärin kuusi tuntia, mutta jäätynyt maa pidentää aikaa helposti. Pakkasjakson aikana routa ehti monin paikoin puoleentoista metriin.

- Kun maa jäätyy, tulee korjaustöihin tunti, kaksi lisää. Sitten jos vesi ei olekaan tullut ylös juuri rikkokohdasta, joudutaan kaivannon paikkaa vaihtamaan ja kello alkaa käydä alusta.

Vesikatkon jälkeen vesi saattaa olla ruskehtavaa. Sitä on syytä juoksuttaa, kunnes vesi on kirkasta.

Lue seuraavaksi