Tampereen kaupunki haluaa hinta-arviot saastuneen maan päällä olevista rivitaloasunnoista

Maa on pilaantunut entisen kaatopaikan vuoksi kolmen rivitalon alla Tampereen Härmälässä. Kaupunki tekee esityksen saastuneen maan puhdistustavasta todennäköisesti maaliskuussa.

pilaantunut maa
Rivitalo
Petri Aaltonen / Yle

Tampereen Härmälässä saastuneen maan päällä sijaitsevien rivitaloasuntojen arvo arvioidaan kaupungin laskuun. Kaupungin mukaan asuntojen hinnat arvioidaan riippumatta siitä, miten rivitalojen alla oleva saastunut maa lopulta puhdistetaan.

Vaihtoehtoina on ollut joko talojen purku tai maan vaihtaminen talojen alta. Kaupunki tekee virallisen esityksen puhdistustavasta todenäköisesti maaliskuussa.

Kyllä tämä odotus koettelee kaikkien kärsivällisyyttä.

Raimo Flink

Viime vuoden loppupuolella kävi ilmi, että maa on pilaantunut kolmen rivitalon alla kaupungin vuokratontilla Perkiönkadulla. Asukkaat toivovat mahdollisimman pikaista ratkaisua.

– Kyllä tämä odotus koettelee kaikkien kärsivällisyyttä. Tämä prosessi on aika hidas kaupungilla ymmärrettävistä syistä. Nyt saatiin ihan selkeä aikataulu tähän kevääseen, yhdessä rivitaloista asuva Raimo Flink sanoo.

Myös viereinen rivitaloyhtiö pohtii vaatimuksiaan

Vanhan kaatopaikan alueella olevat kaksi asunto-osakeyhtiötä toivovat, että kaupunki lunastaisi asunnot. Yhtiöt ovat käsitelleet asiaa ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Saastuneen maan päällä olevien asunto-osakeyhtiöiden lisäksi maaperän puhdistaminen mylläisi myös viereisen rivitaloyhtiön asukkaiden elinympäristön.

Naapuriyhtiön asukkaat eivät ole vielä tehneet virallista päätöstä siitä, mitä he kaupungilta vaativat. Vahvoilla on kuitenkin ollut ajatus siitä, että jos kaupunki lunastaa ja purkaa pilaantuneella maalla olevat talot, niin sama pitäisi tehdä myös viereisille taloille.