Tapani Mäkinen: Hyvä veli -kohu on kosto

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen kiistää jyrkästi häntä vastaan esitetyt syytökset hyvä veli -järjestelyistä. Mäkisen epäillään junailleen ystävänsä Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajaksi. Mäkinen näkee kohussa koston henkeä.

Kotimaa
Tapani Mäkinen (Kok.)
Tapani MäkinenYle

Viisi vuotta sitten tehty kaverin palvelus saunanrakennustalkoissa paisui eilen isoksi kohuksi. Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen joutui vastaamaan hyvä veli -epäilyihin.

- En ole Tommi Valtosta, enkä ketään muutakaan junaillut yhtään mihinkään luottamustehtävään. Ne, jotka tuntevat minut ja Tommi Valtosen sekä tietävät ystävyytemme ja meidän korkean moraalin työstämme, ymmärtävät asian. Silloin kun ystävä tarvitaan apuun kotona, niin ystävä menee auttamaan. Tässä tapauksessa Tommi Valtonen on minun ystäväni, joka tuli auttamaan, sanoo Mäkinen.

Valtosen väitetään tehneen ilmaiseksi tuhansien eurojen sähkötyöt Mäkisen sauna-työmaalla. Mäkisen mukaan saunan kohdalla kysymys oli normaalista talkoohengestä.

- Ei tuon kokoisen saunan sähkötyöt mitään mittavia työsuorituksia ole. Mainosteeveen viesti, että ne olisivat useiden tuhansien eurojen arvoisia, ei mielestäni pidä paikkaansa, sanoo Mäkinen.

Tyytymättömyyttä päätöksentekoon

Soittokierros Vantaan kookomuksen riveihin tuotti monenlaisia vastauksia Valtosen nimittämisestä. Esille nousi esimerikiksi purinaa siitä, ettei Valtonen ollut tehnyt paikan eteen tarpeeksi vaalityötä.

Kunnallisvaalien jälkeisessä puolueiden paikkajakosopimuksessa Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajan paikka meni Kokoomuksen täytettäväksi. Paperilla Valtosen nimitys näyttäisi siis menneen poliittisten sääntöjen mukaan.

Minua on uhkailtu liittyen Vantaan kaupungin päätöksentekoon

Tapani Mäkinen

- Luulen, että nyt on parasta mennä yksi askel kerrallaan. Tässä vaiheessa minusta on hyvä, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mäkinen antaa perusteellisen selvityksen asiasta kaupunginhallitukselle ja sen jälkeen kaupungin hallitus sitten arvioi onko jatkotarpeita, sanoo Vantaan kaupunginvaltuuston demaripuheenjohtaja Antti Lindtman.

Mäkinen toimittanee selvityksen kaupunginhallitukselle ensi maanantaina. Mäkinen itse epäilee, että esitettyjen syytöksien taustalta voisi piillä poliittinen kosto.

- Minua on uhkailtu liittyen Vantaan kaupungin päätöksentekoon. On sanottu, että jos me tehdään vääränlaisia päätöksiä, mitkä ei kaikille vantaalaisille maistu, niin se kyllä kostetaan. Tässä on syytä olettaa, että tällaista taustalta myös löytyy, päättää Mäkinen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus