Kaksi Yhdysvaltain laivaston alusta Mustallemerelle

Alukset kykenevät tarvittaessa evakuoimaan yhdysvaltalain kansalaisia, jos Sotshin olympialaisia vastaan tehdään terrori-isku.

Ulkomaat
sotalaiva
USS Mount WhitneyEpa / Joao_Relvas

Kaksi Yhdysvaltain laivaston sota-alusta on saapunut Mustallemerelle. Ne pysyttelevät alueella siltä varalta, että Sotshin talviolympialaisissa sattuu jotain odottamatonta.

Komentoalus USS Mount Whitney saapui Mustallemerelle tiistaina Napolista. Alus kuuluu Yhdysvaltain Välimeren laivastoon ja sillä palvelee 300 merimiestä ja siviiliä. Alus on varustettu korkean teknologian kommunikaatiovälineillä ja sillä on helikoptereiden laskeutumisalusta.

Toinen alus on fregatti USS Taylor. Se saapui Mustallemerelle keskiviikkona. Aluksella on 200-henkinen miehistö.

Yhdysvaltain laivaston mukaan molemmat alukset harjoittelevat ja suorittavat rutiinioperaatioita Mustallamerellä yhdessä alueellisten kumppaneiden ja liittolaismaiden kanssa.

Alukset kykenevät tarvittaessa myös esimerkiksi evakuoimaan yhdysvaltalaisia tai muiden maiden kansalaisia, jos Sotshin olympialaisia vastaan tehdään terrori-isku. Valkoinen talo ilmoitti viime viikolla, että Yhdysvallat tekee tarvittaessa kaikkensa kansalaistensa turvallisuuden takaamiseksi olympialaisissa.