Hyvä veli -syytöksistä suivaantunut Takuusähkön Valtonen: Ystävyyttä ei pidä kriminalisoida

Takuusähkön toimitusjohtaja Tommi Valtonen on erittäin tuohtunut syytöksistä, joiden mukaan hän olisi saanut paikan Vantaan Energian hallituksen johdossa hyvä veli -järjestelyn seurauksena. MTV Uutiset kertoi toissa iltana, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen junaili Valtosen Vantaan Energian hallituksen johtoon kiitoksena tuhansien eurojen ilmaisista sähkötöistä Mäkisen saunatyömaalla. Valtosen mielestä aiheettomat syytökset ovat kolhineet yrityksen mainetta jopa peruuttamattomasti.

Kotimaa
Takuusähkö Oy:n toimitusjohtaja Tommi Valtonen

Hyvä veli -järjestelyn sijasta kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja Tommi Valtosella on jälkimmäisen mukaan hyvä ystävä -järjestely. Valtonen muistuttaa, että miehet ovat olleet läheisiä perheystäviä jo kymmenen vuoden ajan ja ystävillä on tapana auttaa toisiaan – muun muassa pikku remonteissa.

- Tämä on erittäin epäreilua sekä Takuusähköä että Tapania kohtaan. Me olemme olleet vuosikausia parhaita ystäviä, Tapani on ollut auttelemassa keittiöremonttini purkutöissä ja minä hänen saunatyömaallaan. Ystäviä autetaan ja tuetaan.

Erityisen suivaantunut Valtonen on yrityksensä asiakkaiden ja työntekijöiden puolesta. Vihjailuilla siitä, että he olisivat saaneet kaupungin urakoita "pöydän alta" on tehty Valtosen mukaan peruuttamatonta vahinkoa asiansa mallikkaasti hoitaneelle työantajayritykselle.

- Vantaan kaupunginkin antaman tiedotteen mukaan me olemme saaneet kaikki työt hankintalain mukaan kilpailutuksen kautta. Yrityksenä meidän ylle on langetettu niin raskas varjo, että sen korjaamisessa on tekemistä. Tämä on erittäin raskasta sekä omistajille, asiakkaille että meidän asentajille, jotka ovat kunnon kavereita.

"Tervetuloa penkomaan Takuusähkön asioita"

Valtosen mielestä harmaan työn ja epäreilun kilpailun kitkeminen on jokaisen rehellisen yrittäjän etu, mutta tässä tapauksessa MTV:n uutiset heittivät vakavia syytöksiä kevein perustein.

- Harmaa talous on yhteiskunnan syöpä meille rehellisille toimijoille. Me olemme sellaisia, penkokoon kuka tahansa meidän asioita miten syvältä tahansa. Maikkari käytti uutisissaan ensin poliisitermiä "korruptio", kun sana vaihdettiin toiseen, niin vahinko meille oli jo tapahtunut. Nyt on paljon työtä siinä, että saamme viestitettyä asiakkaillemme, että hoidamme asiamme malliikkaasti kuten tähänkin asti.

Valtonen toivoo, että yrityksen maine puhdistuu viimeistään maanantaina, kun kaupunginhallitus saa Mäkisen selvityksen asiasta. Asian käsittely kuitenkin jatkuu vielä sen jälkeen.

- Kaupunginhallituksessa ei voi seurata mitään muuta kuin se, että mylläkän aiheuttamaa mainevauriota sekä Takuusähkölle, Mäkiselle että koko Vantaan kaupungille pahoitellaan. Tässä on kuitenkin esitetty kevein perustein raskaita syytöksiä ja on toinen asia, mitä seurauksia tällä on juridisesti. Kyllä ainakin Julkisen sanan neuvosto -polku todennäköisesti katsotaan. Tämä pitää oikeasti oikaista.

Valtosen mukaan hänen nimitykseensä Vantaan Energian hallituksen nokkamieheksi ei liity mitään hämärähommia.

- Minä ilmaisin kiinnostukseni tuohon luottamuspaikkaan, toimikunta teki esityksen ja valtuustoryhmä siunasi sen yksimielisesti. Tässä yhteiskunnassa ystävyys ei ole kriminalisoitavaa. Jos Tapani tarvitsee jatkossakin apua, niin varmasti autan. Minä en tästä säikähdä.