1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Päivätansseissa meno on villiä ja vapaata

Senioreiden päivätansseissa monen tanssijan otsalla helmeilevät hikikarpalot. Pariskunnat hakevat myös tuttuja tanssimaan, eivätkä pyörähtele pelkästään oman puolison kanssa. Meno päivätansseissa on villiä ja vapaata, nauraa yksi järjestäjistä.

ilmiöt

Eläkeläiset käyvät muun muassa Jyväskylässä ahkerasti päivätansseissa. Vuoroviikoin Kivistön kanssa tansseja järjestetään Keljon Tapiolassa. Viime tiistaina päivätansseissa oli noin 160 senioria, jotka veden ja kahvin voimalla jaksoivat pyöriä tanssilattialla reilut kolme tuntia.

Jyväskyläläinen Leila Komaro ja jämsänkoskelainen Olavi Koskela olivat toista kertaa Keljon nuorisoseuran talolla Tapiolassa. Pari on tavannut toisensa päivätansseissa Kivistöllä Jyväskylässä.

- Tämä on mukava harrastus ja eläkkeellä on aikaa. Tämä on myös erittäin hyvää kuntoilua, toteavat Leila ja Olavi.

Pari ei käy tanssimassa ravintoloissa, vaan pyörähtelee ainoastaan päivätansseissa.

Tanssimaan tullaan kaukaakin

Päivätanssien järjestelyistä vastaa Tapiolassa Eläkeliiton Jyväskylän yhdistys.

- Tanssijoita on 140-180. Menestys on ollut erittäin hyvä, kertoo Eläkeliiton Matti Ilmonen.

Väkeä Tapiolaan saapuu eri puolelta Keski-Suomea: muun muassa Joutsasta, Petäjävedeltä, Saarijärveltä sekä pohjoisesta Keski-Suomesta.

- Tässä tapahtumassa on hyvä yhteishenki: tanssitamme toinen toistamme. Tämä on sellaista villiä ja vapaata, nauraa Ilmonen.

Maikki ja Veikko Koivukoski tulivat tanssimaan Kinnulasta asti, lähes 170 kilometrin päästä. Asioiden hoitamisen ohella päivätanssit sopivat mainiosti pariskunnan ohjelmaan.

- Silloin kun lähdemme päivätansseihin, annamme tilaa toiselle ja haemme myös muita tanssimaan, kertoo Maikki Koivukoski.

Seurustelua ja ystäviä

Koivukosken pariskunta on käynyt Tapiolassa tanssimassa jo kymmenkunta vuotta.

- Paljon on tullut tanssiystäviä vuosien varrella. He ovat aivan ihania ihmisiä, jotka rikastuttavat ihan oikeasti elämää, sanoo Maikki Koivukoski.

Eläkeliiton Keski-Suomen piirin liikuntavastaava Heikki Isokääntä on hänkin ahkera tanssija. Lisäksi seniorit harrastavat muun muassa jumppaa ja keilailua.

- Naiset ovat tosi innokkaita keilaajia, sanoo Isokääntä.

Isokääntäkin on käynyt päivätansseissa vaimonsa kanssa jo kymmenisen vuotta.

- Kaikki yhdessä on hyvää: musiikki, seurustelu ja tanssiminen. Lisäksi täällä saa uusia ystäviä, toteaa Isokääntä.

Lue seuraavaksi