Moottoritie muuttuu urheiluareenaksi Haminassa

Liikennevirasto on saanut useita ehdotuksia kuuden kilometrin mittaisen moottoritiepätkän käytöstä Haminassa. Eniten on ehdotettu erilaisia urheilutapahtumia. Liikennevirasto on etsinyt tielle väliaikaista käyttöä, koska se avautuu liikenteelle vasta syksyllä.

Kotimaa
Tyhjä moottoritie talvella.
Mari Pekkanen / Yle

Liikennevirasto on listannut viisi toteuttamiskelpoista ehdotusta kuuden kilometrin pituisen moottoritiepätkän käytöstä Haminassa.

– Lähinnä urheilutapahtumia on ehdotettu. Paikalliset urheiluseurat haluaisivat järjestää tiellä luistelutapahtumia tai hiihtokilpailuja. Tietä on pyydetty myös testiradaksi kisa-autoille, kertoo projektijohtaja Lars Westermark Liikennevirastosta.

Heikomminkin valmisteltuja ideoita on tullut muutama. Niissä vikana on ollut ainakin se, että ehdottaja on pyytänyt Liikennevirastoa järjestämään tapahtuman.

– Me emme ole mikään järjestelytoimikunta, Westermark sanoo.

Me emme ole mikään järjestelytoimikunta.

Lars Westermark

Liikennevirasto tarjosi tammikuun lopulla kuusi kilometriä valmista moottoritietä vapaaseen käyttöön yhdessä Haminan kaupungin kanssa. Tieosuus Lelun ja Kolsilan välillä on valmistunut etuajassa ja se tulee liikenteen käyttöön vasta syksyllä. Tapahtumat järjestetään talven ja kevään aikana, koska kesällä alkaa rakennustöiden viimeistely.

Toteutuvat tapahtumat valitaan lähiviikkojen aikana. Liikennevirasto sopii tapahtumien järjestelyistä ja aikatauluista myöhemmin asianosaisten kanssa.