OP harkitsee pitävänsä ovet auki myös lauantaisin

Keski-Suomen Osuuspankki suunnittelee pitävänsä joidenkin konttoreiden ovia auki myös lauantaisin. Syynä muutokselle on asiakkaiden muuttunut pankkikäyttäytyminen. Keski-Suomen Osuuspankki kertoi tänään viime vuoden tuloksestaan ja tämän vuoden näkymistä. Haastetta pankille tuovat tiukka taloustilanne, matala korkotaso ja kiristyvät vakavaraisuusmääräykset.

talous
Osuuspankki.
Tommi Parkkinen / Yle

Keski-Suomen Osuuspankki vastaa muuttuneeseen pankkikäyttäytymiseen ja tiukkaan taloustilanteeseen suunnittelemalla aukioloaikojen laajentamista.

– Asiakkaat odottavat toimintaa ympäri vuorokauden internetissä, mobiilissa ja sitten ihan pankissa. Monella on helpompi tulla työajan ulkopuolella keskustelemaan sijoitusasioista ja asuntoasioista. Tällaisia kokeiluja on hyvä tehdä, mutta asia on vielä aika auki. Keskustelemme tästä kuitenkin vielä henkilökunnan kanssa, sillä emme voi määrätä ketään tällaiseen muun muassa työehtosopimuksen takia, Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Manner sanoo.

Jos osa konttoreista pitää oviaan auki myös lauantaina, Mannerin mukaan niiden aukiolot olisivat hyvin rajoitetut.

Konttorit eivät vähene

Manner suhtautuu vuoteen 2014 luottavaisin mielin, vaikka talouden hidas kasvu näkyy myös pankkitoiminnassa, eikä volyymikasvua ole tänä vuonna Keski-Suomen Osuuspankille tulossa. Manner kuitenkin uskoo, että pankin kannattavuus paranee viime vuoteen verrattuna.

Mannerin mukaan kannattavuuden parantamiseen vaikuttaa ensisijaisesti kulujen pitäminen hallinnassa. Tänä vuonna Keski-Suomen Osuuspankissa katsotaan aiempaa tarkemmin, mihin rahaa laitetaan.

– Laskelmat osoittavat, että kustannussäästötoimenpiteet sekä palkkio- ja tuottopuolella tehdyt asiat johtaisivat siihen, että kannattavuus olisi parempi tänä vuonna.

Tämän vuoden kannattavuuteen vaikuttaa ratkaisevasti myös viime vuonna tehdyt päätökset konttorien lakkauttamisista ja työntekijöiden irtisanomisista.

– Konttorien yhdistämisistä ja henkilökunnan vähennyksistä tulevat säästöt näkyvät vasta tänä vuonna. Henkilökuntamäärä putoaa vuoden vaihteesta, mutta ei enää yt-neuvotteluiden kautta, vaan luonnollisen poistuman kautta. Tänä vuonna konttoriverkostoa ei supisteta, Manner lupaa.