1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalainen kesäjää kiinnostaa venäläisiä kiekkoilijoita

Muun muassa Forssassa jäähallin vapaita luisteluvuoroja markkinoidaan venäläisille. Kaupungissa uskotaan, että jääajan myynti etenkin kesäkuukausina tuo uutta pontta paikalliselle kiekolle.

Kotimaan uutiset
Pekka Rinne ohjaa junioreiden harjoituksia.
YLE

Forssassa vapaita jääaikoja on markkinoitu Venäjälle muutaman vuoden ajan. Kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtasen mukaan itänaapuri on luonteva yhteistyökumppani.

– Venäjä on tunnetusti vahva jääurheilumaa. Haluamme olla mukana niillä markkinoilla.

Kilpailua jäävuorokaupassa riittää: Virtanen arvioi, että jäähallit ympäri Suomen myyvät vuorojaan venäläisseuroille.

Forssassa jäävuoroja ei jää käyttämättä talvella, mutta kesällä on toisin. Venäjälle markkinoidaankin nimenomaan kesäkuukausien jäävuoroja, sanoo Virtanen.

– Viime kesänä venäläiset juniorit olivat täällä viikon verran leirillä. Lisäksi on ollut satunnaisia ryhmiä. Ensi kesän jääajasta noin viidennes on myyty venäläisseuroille.

Forssalaiset junnut tutustuvat venäläiseen lätkään

Tällä hetkellä Forssan Palloseuran juniorit ry. vastaa vapaiden jääaikojen markkinoinnista ja myynnistä. Myyntituloista osa menee kiekkojunioreille, osa Forssan kaupungille.

Tämä on myös urheilun ystävyystoimintaa.

Tapio Virtanen

Tapio Virtasen mukaan vapaiden jääaikojen myynti hyödyttää kaikkia osapuolia.

– Tällä tavalla hallin käyttö pysyy kohtuuhintaisena. En ole kuullut, paikallinen jääkiekko olisi kärsinyt siitä, että hallissa käy vieraita.

Asia voi olla jopa päinvastoin, kun nuoret kiekkoilijat pääsevät tutustumaan toisiinsa, uskoo Virtanen.

– Tämä on loistavaa kulttuurivaihtoa, kun juniorit näkevät naapurin kiekkokulttuuria. Kyse on myös urheilun ystävyystoiminnasta.

Lue seuraavaksi