Lumilautamyyjä toivoo suomalaisten olympiamenestystä kaupan piristäjäksi

Suomalaisten pärjääminen lumilautailukisoissa heijastuu lajin suosioon harrastajien keskuudessa. Lahtelainen lautamyyjä kertoo kisamenestyksen näkyvän myös myynnissä.

urheilu
Jami Suksi katselee lumilautailun slopestylen karsintaa tietokoneelta.
Johanna Talasterä / Yle

- Yllättävän hyvin meni, tuumaili lahtelaisessa lumilautailukaupassa työskentelevä Jami Suksi slopestylen karsintojen jälkeen.

Roope Tonteri, Peetu Piiroinen ja Enni Rukajärvi laskivat torstaina suoraan slopestylen finaaliin.

Itsekin lumilautailua enemmän tai vähemmän tosissaan vuodesta 1997 harrastanut Suksi työskentelee lahtelaisessa lumilautoihin erikoistuneessa myymälässä ja pitää aloittelijoille lautakouluja. Vaikka työt rajoittavat Sotshin tapahtumien seuraamista, ensimmäisenä kisapäivänä Suksi oli yhdistänyt onnistuneesti työnteon ja kisaseurannan.

Kassan ääressä istuva Suksi katseli kisalähetystä tietokoneelta. Kun lautailusta on kyse, on pakko seurata, hän kertoo.

Suksen mukaan olympialaiset ovat eduksi lautailulle, sillä näkyvyys lisää lajin tunnettavuutta. Kisamenestys vaikuttaa myös myyntiin.

Toivotaan, että tulisi kolme mitalia. Naisille slopestylestä, miehille half pipestä ja slopesta.

Jami Suksi

- Varmasti se piristää myyntiä. Etenkin jos suomalaiset pärjäävät. Viime olympialaistenkin aikaan näkyi piikki lumilautailun harrastajamäärissä.

Suksi kertoo panneensa merkille, että vaikka lumilautailun noste on jatkunut jo vuosia, freestylehiihto on jossain määrin nakertanut lajin suosiota.

- Ehkä se johtuu siitä, että ihmiset aloittavat yleensä laskemisen suksilla.

Jos näin olympialaisten alkumetreillä pitäisi veikata, miten suomalaisille käy Sotshissa, Jami Suksi uskoo, että kotiintuomisia tarttuu monen lautailijan matkaan.

- Toivotaan, että tulisi kolme mitalia. Naisille slopestylestä, miehille half pipestä ja slopesta. Helppoa se ei ole. Varmasti vähintään yksi mitali tulee.