Uurastus palkittiin - Kemi vuoden 2014 vierasvenesatama

Kemin kaupunki on tyytyväinen palkintoon, sillä sataman kehittämiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä. Rääsikköiset ja epäsiistit rannat ovat kehittyneet vuosikymmenten saatossa kaupungin helmeksi.

Kotimaa
Botnia Eskaaderi 2012 Kemin vierasvenesatamassa
Janne Hallikainen / Yle

Kemin vierasvenesatama on valittu Vuoden 2014 vierasvenesatamaksi. Vierasvenesatama valittiin valtakunnallisella äänestyksellä, johon saivat osallistua viime kesänä satamissa vierailleet veneilijät.

Kemin kaupunki on tyytyväinen palkintoon, sillä sataman kehittämisen eteen on tehty työtä vuosia. Kaupungin mielestä palkinnon arvoa nostaa erityisesti se, että satama sijaitsee vähäväkisessä Perämeren pohjukassa.

Sauvosaaren länsirannan kehittäminen käynnistyi 1980- luvulla rakentamalla Ulenin venesatama, jota on sittemmin paranneltu ja kehitetty vuosien saatossa.

Vuonna 2000 käynnistyi Ulenin viereisen sisäsataman rakentaminen. Se oli ratkaiseva käänne, kun satamaan tehtiin puitteet, jotka ovat nostaneet sen kemiläisten olohuoneeksi ja kaupungin helmeksi, jonne on myös avautunut tämän myötä paljon yritystoimintaa.