1. yle.fi
  2. Uutiset

Legendaarisella järvellä päästellään nyt potkukelkoilla

Köyliönjärven suositulle retkiluistelureitille on tuotu kymmeniä potkukelkkoja ulkoilijoiden käyttöön. Talkoovoimin rakennetun radan käyttäjäkunta onkin kasvanut urheilullisista liikkujista vanhuksiin ja lapsiperheisiin. Talonpoika Lallin legendaa ei retkireitillä enää pahemmin muistella.

Kotimaan uutiset
retkiluistelijoita järven jäällä
Matti Kauvo / Yle

Köyliönjärven jäälle on rakennettu talkoovoimin retkiluistelurata. Pitkin poikin järveä kulkevalla reitillä on pituutta yhteensä vajaat 10 kilometriä. Reitillä voi luistella rantaviivaa seuraillen tai vaikkapa saaren ympäri. Rataa rakentaneen Kari Hietalan mukaan maisemamatkailu onkin monelle houkuttava osa retkiluistelua.

– Jää on laadultaan samaa luokkaa kuin jäähallissa, mutta hallin koko on tässä hieman isompi, Hietala vitsailee.

Liikkumisen riemu vie mennessään

Suuren suurta urheilusuoritusta jäällä ei tarvitse suorittaa, mutta liikuttua tulee Hietalan mukaan lähes huomaamatta.

– Liikkumisen vapaus ja riemu on niin hauskaa, että siihen jää kiinni. Kun kerran kokeilee, niin tulee varmasti toisen kerran, Hietala toteaa.

Erkki Hietalalle Karin rakentama rata on tullut tutuksi. Hänelle harrastus on uusi, mutta koukuttava.

– Tämä tuli kuvioihin hiihtokelejä odotellessa ja se on vienyt mukanaan. Joka päivä tänne on päästävä, Hietala toteaa.

Radalle myös ilman luistimia

Retkiluistelua varten on kehitetty omat luistimensa, mutta luonnonjäällä pärjää Kari Hietalan mukaan ihan tavalllisillakin luistimilla. Jäälle voi lähteä myös vaikkapa potkukelkalla.

– Meillä on täällä Köyliönjärven jäällä yli 30 potkukelkkaa vapaassa käytössä ilman korvausta. Ne ovat erityisen hyviä esimerkiksi ikäihmisille ja lapsiperheille. Niiden käyttäjäkunta kasvaa jatkuvasti, Hietala toteaa.

Lue seuraavaksi