Hyppää sisältöön

Jyväskylän alamäkiluistelun MM-kisoihin tulossa maailmantähtiä

Jyväskylän Laajavuoressa reilun viikon päästä järjestettävään alamäkiluistelun MM-kilpailuun odotetaan yllättäviä nimiä - myös jääradan ulkopuolelta. Paikalle on tulossa muun muassa Grammy-palkittu country-laulaja Taylor Swift sekä näyttelijä Mikko Leppilampi, joka aikoo osallistua myös kisaan. Laajavuoressa pidettävä kilpailu on uuden World Ice Cross -liigan maailman ensimmäinen.

Luistelija laskee alamäkiluistelurataa Laajavuoressa
Jyväskylän Laajavuoreen on tänä talvena rakennettu alamäkiluistelun rata. Pääset mukaan radalle tämän videon myötä. Kuvaus: Petri Ukura

Amerikkalainen country-laulaja Taylor Swift aikoo poiketa parhaillaan käynnissä olevalla Euroopan kiertueellaan Jyväskylään. Suomalaisista viihteen tähdistä paikalle on tulossa näyttelijä Mikko Leppilampi, joka aikoo osallistua myös alamäkiluistelukisaan.

Reilun viikon päästä Jyväskylän Laajavuoressa on World Ice Cross Leaguen (WICL) maailman ensi-ilta, ja uuden World Ice Cross -liigan maailman ensimmäinen kilpailu.

Tapahtumaa isännöivät Hiihtokeskus Laajis-Laajavuori ja WICL:n perustaja Tim Cimmer, jolla on kokemusta kansainvälisistä palkintogaaloista ja julkkistapahtumista Yhdysvalloissa. Tapahtumasta onkin tulossa urheilukisojen "Oscar-tapahtuma" punaisten mattojen, suomalaisten sekä kansainvälisten tähtien ja julkkisten voimin.

Alamäkiluistelun useiden sarjojen lisäksi luvassa on muun muassa alamäkipyöräily- ja freestyle -näytökset.

Tim Cimmer hehkuttaa Laajavuoren kilpailun olevan suuri askel eteenpäin urheilijoiden näkökulmasta, ja kisa rakentaa hänen mielestään toivoa lajin olympiapaikalle vuodelle 2018.