Kirsi Svärd valittiin vuoden teolliseksi muotoilijaksi

Muotoilija '14 -palkinto jaettiin myös vuoden tekstiili- ja puutaitelijalle, vaate- ja kalustesuunnittelijalle ja vuoden graafikolle. Palkinnolla halutaan tuoda esille nykymuotoilijoita ja muotoilun merkitystä yhteiskunnassa.

kulttuuri
Vuoden vaatesuunnittelija Daniel Palillo, Vuoden tekstiilitaiteilija Maarit Salolainen, Vuoden Graafikko Anna Ahonen & Katariina Lamberg, Vuoden teollinen muotoilija Kirsi Svärd, Vuoden puutaiteilija Ilona Rista ja Vuoden kalustesuunnittelija Mikko Laakkonen.
Vuoden vaatesuunnittelija Daniel Palillo, Vuoden tekstiilitaiteilija Maarit Salolainen, Vuoden Graafikko Anna Ahonen & Katariina Lamberg, Vuoden teollinen muotoilija Kirsi Svärd, Vuoden puutaiteilija Ilona Rista ja Vuoden kalustesuunnittelija Mikko Laakkonen.Niklas Kullström

Kirsi Svärd on valittu vuoden teolliseksi muotoilijaksi. Svärd on urallaan suunnitellut suomalaisille tuttuja laitteita, muun muassa selkeälinjaisia keittiöhanoja. Häntä on kuvailtu työssään arjen ongelmien ratkaisijaksi.

Svärd on muotoilujohtajana ED Design -yhtiössä, joka muotoilee ja suunnittelee muun muassa asumiseen ja ympäristöön liittyviä tuotteita sekä hyötyajoneuvoja.

Muotoilija '14 -palkinnon saivat myös vuoden tekstiilitaiteilijana palkittu Maarit Salolainen, puutaitelijan palkinnon sai Ilona Rista, vaatesuunnitelijana palkittiin Daniel Palillo, vuoden kalustesuunnittelijana palkittiin Mikko Laakkonen ja vuoden graafikkona Anna Ahonen ja Katariina Lamberg.

Kyseessä on muotoilualan järjestöjen antama vuosittain palkinto. Palkinnolla halutaan tuoda esille nykymuotoilijoita sekä muotoilun merkitystä yhteiskunnassa ja arvoa kilpailutekijänä.