Britannian sää liian huono – pingviineillekin annetaan masennuslääkettä

Pingviinit hytisevät sateessa ja painautuvat toisiaan vasten. Eteläisen Jäämeren karaisemat linnut eivät kestä Britannian jatkuvaa sadetta.

luonto

Britannian sää on tänä talvena ollut ennätyksellisen sateinen. Surkea sää on masentanut myös 12 Scarborough'n merikeskuksen pingviiniä.

Vaikka humboldtinpingviinit ovat tottuneet kylmään säähän asuinseudullaan Perun ja Chilen rannikoilla, ainainen sade on niille liikaa. Pingviinit saavat selviä stressioireita.

Sen sijaan, että ne hyppäisivät veteen, niiden luonnolliseen elinympäristöön, pingviinien painautut toisiaan vasten ja hakevat näin lohtua.

Hoitajat ovat päättäneet, että pingviineille aletaan syöttää masennuslääkkeitä. Pienet pillerit piilotetaan lintujen ruuaksi saamien kalojen kiduksiin. Pingviinit eivät havaitse lääkkeitä.

Britanniassa joulu-tammikuu ovat olleet historiallisen sateisia. Edellisen kerran näin paljon on satanut talvella 1876-77.

Humboldtinpingviinit ovat kotiseudullaan Etelä-Amerikassa vaarassa kuolla sukupuuttoon. Niiden uhkana ovat ilmastonmuutos, kalastajien verkot, joihin linnut sotkeutuvat sekä niiden ravintona olevien kalojen väheneminen ylikalastuksen seurauksena.

Lähteet: AFP