Sanoma ennakoi tuhansien työpaikkojen vähentämistä seuraavan parin vuoden aikana

Sanoman henkilöstömäärä tulee olemaan selkeästi pienempi parin vuoden päästä 

talous
Sanoman sijoittajasuhdejohtaja Olli Turunen, toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen ja talousjohtaja Kim Ignatius julkistavat konsernin 2013 vuosituloksen Sanomatalossa.
Sanoman sijoittajasuhdejohtaja Olli Turunen (vas.), toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen ja talousjohtaja Kim Ignatius julkistivat konsernin 2013 vuosituloksen Sanomatalossa Helsingissä perjantaina 7. helmikuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Mediakonserni Sanomalla oli viime vuoden lopussa kaikkiaan reilut 10 000 työntekijää.

Kuinka paljon pienempi henkilöstön määrä tulee olemaan kahden vuoden päästä?

– Se riippuu hyvin paljon siitä, että tällä 600 miljoonan euron alueella on aika paljon henkilöstöä. Siellä on isoja yksiköitä. Ja jos strateginen tarkastelu johtaisi divestointeihin, siellä häviäisi tuhansia ihmisiä. Ja myös nämä Hollannin järjestelyt ovat merkittäviä henkilöstövaikutuksiltaan. Henkilöstömäärä tulee olemaan selkeästi pienempi, kertoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen Yle Uutisille.

Kaukonen viittaa 600 miljoonan euron alueella toimintoihin Belgiassa, Venäjällä sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Sanoman ydinliiketoiminnot ovat Sanoma Suomi, Sanoma Hollanti ja Sanoma oppimateriaalit.

Divestoinnilla tarkoitetaan yrityksen kannattamattoman osan myyntiä tai siitä luopumista.