Sekavassa mielentilassa ollut mies pelastettiin Rautatieaseman katolta

Mies vältteli hakijoitaan juoksentelemalla pitkin aseman kattoa. Lopulta hän luiskahti rakennuksen seinän ja asemalaitureiden yllä olevan lasikatoksen väliin, ja jumiutui siihen vyötäröstään.

Kotimaa
Palomies Helsingin rautatieaseman katolle kiivenneen miehen perässä.
Palomies Helsingin rautatieaseman katolle kiivenneen miehen perässä 8. helmikuuta.Ilkka Hurri

Pelastuslaitos haki aggressivisesti käyttäytyneen, sekavassa mielentilassa olleen miehen Helsingin päärautatieaseman katolta lauantaina päivällä.

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön mukaan mies oli ensin kiivennyt aseman seinustalla olleille rakennustelineille eikä suostunut tulemaan sieltä alas. Mies pakeni katolle, kun pelastuslaitoksen edustaja lähti noutamaan häntä nostolavan avulla.

Mies vältteli hakijoitaan juoksentelemalla pitkin aseman kattoa. Lopulta hän luiskahti rakennuksen seinän ja asemalaitureiden yllä olevan lasikatoksen väliin ja jumiutui vyötäröstään. Pelastuslaitos sai hänet sieltä kiinni ja toimitti alhaalla odottavan poliisin hoiviin.

Mitään syytä kiipeilylle ei mies paikan päällä kertonut. Pelastuslaitoksen tarkistuksessa mies oli selvinnyt koettelemuksesta päällisin puolin vahingoitta.

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön mukaan huolena oli, että mies hyppäisi tai horjahtaisi katolta. Katolla juoksentelun aikana vaarassa olivat myös alapuolella olleet kulkijat, sillä viranomaiset eivät ehtineet eristää rakennuksen viereisiä alueita sitä mukaa kun mies vaihtoi paikkaa.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennustelineille kiivenneestä miehestä noin kello 14.45. Tilanne pelastuslaitoksen saapumisesta miehen kiinniottoon ja katutasolle toimittamiseen kesti noin puoli tuntia.