1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Yle Uutiset Sotshissa: Venäläistä ylpeyttä avajaisissa

Yle Uutisten toimittaja Kari Ahlberg seuraa talviolympialaisia Venäjällä ja kirjoittaa kokemuksistaan Sotshissa kisojen ajan.

urheilu
Sotshin avajaiset vauhdissa
Hannibal Hanschke / EPA

Eilisillan mahtipontiset avajaiset puhuttavat yhä Sotshissa ja Venäjällä. Itse pohdiskelin esityksen jälkeen keihin ohjelma vetosi enemmän: kansainväliseen yleisöön vai venäläisiin katsojiin?

Olisinpa aika varma, että jälkimmäisiin. Ohjelman suunnittelijat tiesivät tarkkaan mikä vetoaa venäläisen sieluun.

Venäläisen kulttuurin herkkupalat ja historian koskettavimmat hetket käärittynä upeaan valoshowhun ja koreografiaan koskettivat.

Jo pelkästään siksi, että venäläisillä on kulttuuria, urheilijoita ja maailmanluokan taiteilijoita lukuun ottamatta ollut viime vuosikymmeninä kovin vähän ylpeydenaiheita.

Veikkaisin, että jokainen venäläinen kasvoi viisi senttiä esitystä seuratessaan pelkästä ylpeydestä. Venäläisissä nettikeskusteluissa avajaisten ohjelmaa onkin pääosin ylistetty.

Tänään kisaisäntien kiinnostus alkoi jo siirtyä toisaalle. Venäjän jääkiekkomaajoukkue saapui nimittäin päivällä Sotshiin.

Mediasirkus lentokentällä oli melkoinen. Arvata saattaa millainen mellakka on luvassa, kun palvotut kiekkomiljonäärit pitävät täällä ensimmäiset harjoituksensa

Lue seuraavaksi